Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προτάσεις για να σπάσει η διαπλοκή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΓΗΣ

Αποφασιστικό πλήγμα στα υπερχρεωμένα ΜΜΕ των καναλαρχών και τέλος στη διαπλοκή του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, των χρεωκοπημένων τραπεζών και των μέσων ενημέρωσης, αυτού του τριγώνου δηλαδή που στηρίζει με κάθε μέσο τα Μνημόνια τρία χρόνια τώρα, δεσμεύτηκε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΜΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

Αποφασιστικό πλήγμα στα υπερχρεωμένα ΜΜΕ των καναλαρχών και, διά αυτού, τέλος στη διαπλοκή του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, των χρεωκοπημένων τραπεζών και των μέσων ενημέρωσης, αυτού του τριγώνου δηλαδή που στηρίζει με κάθε μέσο τα Μνημόνια τρία χρόνια τώρα, δεσμεύτηκε να δώσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός του για τον μιντιακό χάρτη.

"Μας αρκούν μόλις λίγα 24ωρα, αρκεί να έχουμε τη στήριξη του λαού" τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ για το θέμα της ημέρας, την ΕΡΤ, δεσμεύτηκε πως "το άθλιο σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά".

Οι προτάσεις που θα βάλουν τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό -και όχι μόνον- τοπίο έγιναν με ικανοποίηση δεκτές -όπως φάνηκε και από τις διακοπές με χειροκροτήματα- από τους επαγγελματίες του χώρου (δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ, τεχνικούς) όσο και από τους άλλους πολίτες που διψούν για έγκυρη ενημέρωση και οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα του Cine Κεραμεικός.

Την παρουσίαση των προτάσεων από τον Αλ. Τσίπρα πλαισίωσαν ο υπεύθυνος του Τομέα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Β. Μουλόπουλος, που περιέγραψε τον άγριο κόσμο των φιλομνημονιακών ΜΜΕ, και η πανεπιστημιακός Μαρία Κομνηνού, που μίλησε με θέμα τις μεταλλάξεις της δημόσιας σφαίρας στην εποχή του Μνημονίου, ενώ ακολούθησε κύκλος παρεμβάσεων και πλούσια συζήτηση.

Σημειώνεται ότι η χθεσινή εκδήλωση ήταν η πρώτη σειράς θεματικών παρεμβάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Το θέμα αυτής της πρώτης εκδήλωσης δεν ήταν, εν τέλει, μια τυχαία επιλογή, όπως διευκρίνισε η συντονίστρια της εκδήλωσης και μέλος της Κ.Ε. Ράνια Σβίγκου, και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, τα media είχαν καθοριστική συμβολή στη στήριξη του Μνημονίου, ενώ προετοίμασαν κατάλληλα και από πριν το έδαφος για όσα ακολούθησαν στη χώρα μας...

Η χθεσινή παρουσίαση ήταν, εν τέλει, επιστέγασμα δουλειάς μηνών εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και επαφών με εργαζόμενους από τα ΜΜΕ. "Σήμερα ανοίγουμε τη συζήτηση, δεν την κλείνουμε" κατέληξε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις