Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιστολή Γλέζου στον Πούτιν, να μην εφαρμόσει το εμπάργκο κατά των ελληνικών προϊόντων

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλής Γλέζος, ζητώντας του να άρει το εμπάργκο κατά των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλής Γλέζος, ζητώντας του να άρει το εμπάργκο κατά των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Ο Μ. Γλέζος σημειώνει τους ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών από τον β παγκόσμιο πόλεμο και εντεύθεν, αλλά επικαλείται τους σύγχρονους αγώνες του Ελληνικού λαού κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς σημειώνει ακόμα την αντίθεση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ στην ανοχή προς τους Ουκρανούς νεοναζί.
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

 

Αθήνα, 8 Αυγούστου 2014

Προς τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας

 

Σύντροφε, τότε, κύριε, σήμερα

Βλαντιμίρ Πούτιν

Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.

Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου. Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια. Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.

Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα, αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.

Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας

Μανώλης Γλέζος

Δείτε όλα τα σχόλια