Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ζαν Ζορές εμπνέει τους αγώνες για ειρήνη

"H μνήμη του Ζαν Ζορές εμπνέει και κινητοποιεί» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δολοφονία του Γάλλου σοσιαλιστή και «ασυμβίβαστου πολέμιου του πολέμου»...

"H μνήμη του Ζαν Ζορές εμπνέει και κινητοποιεί» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δολοφονία του Γάλλου σοσιαλιστή και «ασυμβίβαστου πολέμιου του πολέμου».

«Ο Ζαν Ζορές υπήρξε μεγάλος πρωταγωνιστής των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων στη Γαλλία, αλλά και ηγέτης πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Υπήρξε ιδρυτής της εφημερίδας L' Umanite και του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος» υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως και ότι «προειδοποίησε έγκαιρα για την έλευση του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, για την αποτροπή του οποίου κατέβαλε πολλές προσπάθειες προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη συνεννόηση Γαλλίας και Γερμανίας, καθώς και συντονισμένη γενική απεργία των Γάλλων και Γερμανών εργαζομένων κατά του πολέμου».

Και «σήμερα που ο αγώνας για την ειρήνη αποκτά απόλυτη προτεραιότητα, λόγω των άκρως ανησυχητικών εξελίξεων εμπνέει τους ανθρώπους καλής θέλησης σε όλο τον κόσμο που τάσσονται κατά της σφαγής του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από την ισραηλινή πολεμική μηχανή. Εμπνέει όλους τους αγώνες για ειρήνη με δικαιοσύνη στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο