Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σιλάνς, πτωχοί...

«Μμμμ... Μπύθουλας!»: η ατάκα της θρυλικής μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά, για τους παλιότερους ως ανάγνωσμα, για τους νεότερους ως σειρά της ΕΡΤ με την εξαιρετική Άννα Παναγιωτοπούλου να ζωντανεύει την κοινωνική σύγχυση που προκαλούσε η βίαιη αστικοποίηση της μετεμφυλιακής Ελλάδας...

«Μμμμ... Μπύθουλας!»: η ατάκα της θρυλικής μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά, για τους παλιότερους ως ανάγνωσμα, για τους νεότερους ως σειρά της ΕΡΤ με την εξαιρετική Άννα Παναγιωτοπούλου να ζωντανεύει την κοινωνική σύγχυση που προκαλούσε η βίαιη αστικοποίηση της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Και λέγαμε ότι με τέτοιες συμπεριφορές θα ερχόμασταν πια σε επαφή μόνον μέσα από παλιές ελληνικές ταινίες. Μέχρι που προέκυψε κυβερνητική εκπρόσωπος που, ως κακέκτυπο της καρατερίστας Παναγιωτοπούλου, θεωρεί προσβολή και ύβρι το να ασχολούμαστε με... τις καθαρίστριες, όταν έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους. Και συμπληρώνει: «δεν θα ασχοληθούμε με 500 απολυμένους όταν έχουμε χιλιάδες νεκρούς». Περιβόλι με ζαρζαβάτια. Και είμαστε σίγουροι ότι, αν και η σκέψη ορισμένων σ' αυτό το τελευταίο σχόλιο πάει στο δράμα των Παλαιστινίων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, έμπειρη δημοσιογράφος και ευθυγραμμιζόμενη με την ειδησεογραφική γραμμή των μεγάλων καναλιών, στον νου της είχε την επίθεση αυτοκτονίας που δέχτηκαν οι πάλαι ποτέ Δίδυμοι Πύργοι.

Το ξαναζέσταμα της είδησης διόλου τυχαίο. Όταν παιδιά και μανάδες δολοφονούνται εν ψυχρώ στη Γάζα και με τον πιο κυνικό τρόπο ο χασάπης Ισραήλ διακηρύττει ότι η εξόντωση αυτή είναι ιερό χρέος «για να μη γεννιούνται πλέον τρομοκράτες» -για του λόγου το αληθές, νά και το αγοράκι που ρίχνει με μπαζούκας σε παραλία της Λιβύης-, χρειάζεται αντίδοτο, γιατί ο τηλεθεατής θα εκραγεί. Κι ως μάννα εξ ουρανού, «αμοντάριστα πλάνα» από την τραγωδία των Διδύμων, που -γιατί άραγε;- έμεναν κρυμμένα δεκατρία ολόκληρα χρόνια, πέφτουν στις οθόνες μας για να υπογραμμίσουν τα δεινά της τρομοκρατίας και να δικαιώσουν αυτή τη σύγχρονη σφαγή των νηπίων.

Κι ήρθε και βόλεψε η επικαιρότητα τη Βούλτεψη. Εδώ μετράμε χιλιάδες νεκρούς και η τρομοκρατία σηκώνει πάλι κεφάλι, με 595 απολυμένες θα ασχολούμαστε ολημερίς! Κι άστραψε και βρόντησε: «Ντροπή και ύβρις!», άθλιοι κοινοί θνητοί, που περιφρονείτε το Μνημόνιο, που θέλετε να το ακυρώσετε. Άλλωστε, τι κι αν είναι καθαρίστριες; Καθαρίστριες είμεθα κι εμείς που καθαρίζουμε το σπίτι μας κάθε που αδειάζουμε. Αλλά καμία Χαρούλα δεν τραγούδησε για πάρτη μας, δεν έκλεισε το Σύνταγμα, δεν τάραξε τον ύπνο των φιλήσυχων πολιτών. Γιατί εμείς δεν έχουμε ανάγκη από δομές αλληλεγγύης και κόκκινους σταθμούς να μας συμπαρασταθούν στις κουβεντούλες με τους τροϊκανούς, που από τούδε και στο εξής ονειρευόμαστε να συναντάμε στα Παρίσια, μακριά από τα αντίσκηνα των καθαριστριών και το «Ιχθυοπωλείο... ο Λούβρος» του Παναγιωτάκη. Μπροστά μας τότε θα προβάλλει ο πύργος του Άιφελ και η γυάλινη πυραμίδα του Λούβρου! Οποία μεγαλεία!

Για τούτα και για τ' άλλα, «Σιλάνς, πτωχοί...».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εξωτερική πολιτική και πατριδοκαπηλία

Η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειρίστηκε τα ελληνοτουρκικά θέματα προσπαθώντας συστηματικά να τα μετατρέπει σε ευρωτουρικικά, δηλαδή σε διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η τωρινή κυβέρνηση δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει τόσο καλά στον τομέα αυτόν.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις