Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο Δημόσιο όλες οι κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας

Την πλήρη ένταξη του συνόλου των δομών της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων της χώρας μας στο Δημόσιο, στο πλαίσιο του ΕΣΥ, με νησίδες αυτοδιαχείρισης, ζήτησε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς

Την πλήρη ένταξη του συνόλου των δομών της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων της χώρας μας στο Δημόσιο, στο πλαίσιο του ΕΣΥ, με νησίδες αυτοδιαχείρισης, αλλά και μετά από ένα αναγκαίο μεταβατικό χρονικό διάστημα, ζήτησε με έμφαση από την κυβέρνηση χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ανοιχτή συζήτηση για την Ψυχική Υγεία, την οποία διοργάνωσε στην Αθήνα το Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (ΣΕΨΑΕΚΟ).

Ο Χρήστος Μαντάς υπογράμμισε επίσης ότι "αγνοείται το περίφημο σύμφωνο Άντορ" και παρουσίασε διεξοδικά την απάντηση της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Βουλή για το σύνολο των θεμάτων της Ψυχικής Υγείας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Φωτεινή Σκοπούλη κάνει μεταξύ άλλων λόγο στην απάντησή της για κοστολόγηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και της αποασυλοποίησης των ψυχικώς πασχόντων ανά ασθενή, ενώ αποκαλύπτει ότι το... Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας είναι εκείνο το οποίο... επιλαμβάνεται της αναδιαμόρφωσης της πολύπαθης ψυχιατρικής εφημερίας του Λεκανοπεδίου!

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης, τόσο ο Αχιλλέας Βασιλικόπουλος, εργαζόμενος της ΕΚΨΨΥ, όσο και η Αγγελική Συλλιγαρδάκη, πρόεδρος του ΣΕΨΑΕΚΟ, παρουσίασαν διεξοδικά και με τα πιο μελανά χρώματα την υποχρηματοδότηση, την πολύμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων για τους εργαζόμενους στις κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας, την υποχώρηση των όρων ασφαλείας για τους φιλοξενούμενους σε αυτές τις δομές, την αύξηση των υποτροπών και των νοσηλειών, καθώς και τα πολύ σοβαρά προσκόμματα για τους φιλοξενουμένους στην εξασφάλιση της τροφής, αλλά και των φαρμάκων τους!

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Ζαχαριάς και Βασιλική Κατριβάνου, ο Θόδωρος Μεγαλοοιοκονόμου, διευθυντής ψυχίατρος του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί"), εκπρόσωποι των εργαζομένων σε κοινοτικές δομές Ψυχικής Υγείας, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου των εργαζομένων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πραγματική επιδίωξη της Προανακριτικής

Στη Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το αν υπήρξαν παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελλόπουλου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χειραγωγηθούν οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο