Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταλύτης εξελίξεων η ενότητα για τη ΔΕΗ

Η ενότητα που οικοδομείται γύρω από το κίνημα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ αναδεικνύεται καταλύτης των εξελίξεων. Η κυβέρνηση στριμώχνεται στο καναβάτσο και λόγω της διευρυνόμενης κοινωνικής συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΔΕΗ, παρά το στερεότυπο της "σκληρής συντεχνίας", το οποίο καλλιεργεί...

Η ενότητα που οικοδομείται γύρω από το κίνημα για την υπεράσπιση της ΔΕΗ αναδεικνύεται καταλύτης των εξελίξεων. Η κυβέρνηση στριμώχνεται στο καναβάτσο και λόγω της διευρυνόμενης κοινωνικής συμπαράστασης στους εργαζομένους της ΔΕΗ, παρά το στερεότυπο της "σκληρής συντεχνίας", το οποίο καλλιεργεί με πείσμα το σύστημα Σαμαρά. Η κυβέρνηση καταφεύγει στην επιστράτευση ελπίζοντας πλέον μόνο στα ΜΑΤ και τον "κοινωνικό αυτοματισμό", τον οποίο τροφοδοτεί με όλες της τις δυνάμεις.

Την ίδια ώρα κερδίζει καθημερινά περισσότερους υποστηρικτές και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ. Θετική στάση παίρνουν αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και το ΚΚΕ, το οποίο διατηρεί το δικό του σκεπτικό. Από αύριο ξεκινούν συναντήσεις στο πολιτικό επίπεδο για να πάρει σάρκα και οστά η πρωτοβουλία αυτή, χωρίς βεβαίως να αγνοούνται, ούτε όμως και να μεγεθύνονται, οι επιμέρους διαφορές.

Η θετική δυναμική στην κοινωνία αποτελεί ήδη μια κατάκτηση, που πρέπει να αξιοποιηθεί θετικά από όλους. Κάθε μάχη έχει τη δική της αυτονομία, όμως η ενότητα για τη ΔΕΗ μπορεί να γίνει καταλύτης εξελίξεων και πρόπλασμα νέων συμπτώσεων στα κρίσιμα θέματα του αιγιαλού και των συντάξεων, που έπονται.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τι μάθαμε από την υπόθεση Δημάκη

Η υπόθεση του Βασίλη Δημάκη έληξε τελικά με την ικανοποίηση του αιτήματός του. Και η κατάληξη της υπόθεσης δείχνει ότι ο άνθρωπος αυτός, που διεκδίκησε το δικαίωμα να μορφωθεί και να αναδείξει τις δεξιότητές του, παρότι φυλακισμένος, ταλαιπωρήθηκε άδικα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο