Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αργεντινή: Ρύθμιση χρεών ή χρεοκοπία

Η Αργεντινή ωθείται σε νέα χρεοκοπία, προειδοποιεί ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άξελ Κισίλοφ, εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ, που απαιτεί να εξοφληθούν στο 100% της αξίας τους αργεντίνικα ομόλογα που κατέχουν δύο αμερικανικά κερδοσκοπικά ταμεία.

"Κατάθεση" ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε αμερικανική τράπεζα έκανε χθες η Αργεντινή για τόκους και ομόλογα που λήγουν στις 30 Ιουνίου, αποδεικνύοντας εμπράκτως την πρόθεσή της να εξοφλήσει τους δανειστές της που είχαν αποδεχθεί "κούρεμα" του χρέους της. Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Άξελ Κισίλοφ προειδοποίησε ξεκάθαρα πως η Αργεντινή ωθείται σε νέα χρεοκοπία εξαιτίας της πρόσφατης απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου των ΗΠΑ, που απαιτεί να εξοφληθούν στο 100% της αξίας τους αργεντίνικα ομόλογα που κατέχουν δύο αμερικανικά κερδοσκοπικά ταμεία.

Το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της Αργεντινής αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί το 2015, υποστηρίζει σε ανάλυσή του το πρακτορείο Ρόιτερς, εκτιμώντας ότι οι πληρωμές σε ξένο νόμισμα από το Μπουένος Άιρες θα αυξηθούν σε 9,4 δισ. δολάρια το επόμενο έτος και μπορεί να φθάσουν ως και τα 10,8 δισ. δολάρια συνολικά.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ "Α"

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων στην Παιδεία

Η τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους ιδιωτικών κολεγίων να συμμετέχουν στη διαδικασία του ΑΣΕΠ για τον διορισμό δασκάλων και καθηγητών ισότιμα με τους πτυχιούχους των δημόσιων πανεπιστημίων κατατέθηκε σχεδόν εν κρυπτώ

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις