Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταλύτης εξελίξεων ο αγώνας για τη ΔΕΗ

Νέα δεδομένα και επιτάχυνση των διεργασιών στο πολιτικό σκηνικό επιφέρει η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ώστε να μην περάσουν τα σχέδια Σαμαρά - Βενιζέλου για διάσπαση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και εκποίηση της "μικρής ΔΕΗ", ουσιαστικά του...

Νέα δεδομένα και επιτάχυνση των διεργασιών στο πολιτικό σκηνικό επιφέρει η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ώστε να μην περάσουν τα σχέδια Σαμαρά - Βενιζέλου για διάσπαση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού και εκποίηση της "μικρής ΔΕΗ", ουσιαστικά του παραγωγικότερου κομματιού της.

Φοβούμενη μήπως βρεθεί σε πλήρη πολιτική απομόνωση, χωρίς συνομιλητές, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυριζόμενη ότι με τις πρωτοβουλίες και την αντιμνημονιακή του ρητορική εντείνει τον διχαστικό εμφυλιοπολεμικό του λόγο. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από τη Ν.Δ. ισχυριζόμενο ότι ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να έχει στρατηγική σύγκλιση με τη Ν.Δ.

Και στη συντηρητική παράταξη όμως τα σύννεφα πυκνώνουν. Ο προσφάτως διαγραφείς βουλευτής Ν. Κακλαμάνης δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ", πέντε βουλευτές ανακοίνωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία για τις αποδοχές των δικαστών αν δεν αποκατασταθούν και οι αδικίες στους ενστόλους, ενώ ο "καραμανλικός" Ευρ. Στυλιανίδης σημείωσε ότι το Μαξίμου δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι "πήρα το μήνυμα" όσο παραμένουν αδικημένες οι καθαρίστριες.

* Βαθιά ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ και αναταράξεις στη Ν.Δ. μετά την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις