Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η παρακράτηση συντάξεων ψυχικώς πασχόντων

Επτά τροπολογίες που αφορούν μείζονα ζητήματα του χώρου της Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας που συζητείται την ερχόμενη εβδομάδα στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής...

Επτά τροπολογίες που αφορούν μείζονα ζητήματα του χώρου της Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Υγείας που συζητείται την ερχόμενη εβδομάδα στο Α' θερινό τμήμα της Βουλής. Η κυριότερη τροπολογία συνυπογράφεται από έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά την κατάργηση της παρακράτησης των συντάξεων για τους ψυχικώς πάσχοντες που φιλοξενούνται σε δομές περίθαλψης, καθώς με την παρακράτηση αυτή «αναιρείται ο δωρεάν χαρακτήρας των υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας».

Επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν τροπολογία που ορίζει ρητώς ότι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφουν την τροπολογία με την οποία επιδιώκεται η μονιμοποίηση των γιατρών του ΕΣΥ καταργώντας τις σχετικές νομικές ρυθμίσεις που την εμποδίζουν, δεδομένης και της σοβαρής υποστελέχωσης του ΕΣΥ με 6.000 κενά σε οργανικές θέσεις γιατρών.

Παράλληλα, τέσσερις τροπολογίες αφορούν τις εφημερίες. Όλες τους συνυπογράφονται από τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τροπολογίες αφορούν αλλαγές στο σύστημα καταβολής των αποζημιώσεων για τις εφημερίες ώστε αυτές να καταβάλλονται μηνιαίως, καθώς και ρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθεί η καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών σε εργαζομένους νοσοκομείων και κέντρων υγείας. Επίσης με τροπολογία ορίζεται το ωράριο των μεικτών εφημεριών που πραγματοποιούνται τις αργίες, ενώ ορίζεται ακόμη ότι παραμένουν σε ισχύ οι προβλέψεις για πρόσθετες εφημερίες πάνω από το ανώτατο όριο τακτικών εφημεριών.

Κ.Π.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο