Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψυχικώς πάσχουσα βρέθηκε κρεμασμένη

Τη δεύτερη μέσα στην ίδια εβδομάδα κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε χθες το πρωί ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες της νοσηλείας και του θανάτου νοσηλευόμενης ψυχικώς πάσχουσας στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί")...

Τη δεύτερη μέσα στην ίδια εβδομάδα κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) διέταξε χθες το πρωί ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες της νοσηλείας και του θανάτου νοσηλευόμενης ψυχικώς πάσχουσας στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί").

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 19 Ιουνίου κρεμασμένη στα λουτρά του ιδρύματος, ενώ επί τόπου έσπευσε η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα.

Υπενθυμίζεται ότι στα χέρια του Μάκη Βορίδη βρίσκεται ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιουνίου το πόρισμα της πρώτης στη σειρά κατεπείγουσας ΕΔΕ, η οποία διενεργήθηκε στο "Δαφνί" μετά από την έγγραφη και επώνυμη καταγγελία τριών συγγενών μίας άλλης νοσηλευόμενης στο ίδρυμα ψυχικώς πάσχουσας σχετικά με απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας της και αντιδεοντολογικές πρακτικές εκ μέρους ψυχιάτρων.

Ο Μάκης Βορίδης μελετά λεπτομερώς και με προσοχή το πόρισμα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν προκύπτουν νόμιμα περιθώρια για σχετικές ανακοινώσεις και επιβολή πειθαρχικών μέτρων ή υπάρχουν βάσιμοι λόγοι προκειμένου να αποστείλει άμεσα το πόρισμα στην εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Με έναν βίαιο θάνατο και δύο κατεπείγουσες ΕΔΕ μέσα στην εβδομάδα η οποία εκπνέει, η διοίκηση του "Δαφνιού", ευρισκόμενη προφανώς σε ακραία γραφειοκρατική νιρβάνα, έχει προγραμματίσει για τη ερχόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. του νοσοκομείου να εξετάσει το ασύλληπτο ενδεχόμενο να... προσφύγει νομικά κατά των υπογεγραμμένων της καταγγελίας τριών συγγενών της νοσηλευομένης ψυχικώς πάσχουσας για... αποκάλυψη πολύ ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων!

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο