Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Μαγειρεύουν" τη δίωξη της οικογένειας της ασθενούς στο "Δαφνί"!

Απίστευτο κι όμως αληθινό στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα! Ακόμη και το ασύλληπτο ενδεχόμενο η διοίκηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") να προσφύγει νομικά κατά... των υπογεγραμμένων της καταγγελίας για τη νοσηλευόμενη ψυχικώς πάσχουσα στο ίδρυμα...

Απίστευτο κι όμως αληθινό στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα! Ακόμη και το ασύλληπτο ενδεχόμενο η διοίκηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") να προσφύγει νομικά κατά... των υπογεγραμμένων της καταγγελίας για τη νοσηλευόμενη ψυχικώς πάσχουσα στο ίδρυμα, οι οποίοι, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η διοίκηση του ιδρύματος, "αποκάλυψαν πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της ψυχικώς πάσχουσας", έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη εβδομάδα να συζητήσει το Δ.Σ. του νοσοκομείου!

Πάντως, το πόρισμα της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για το θέμα έχει ήδη παραδώσει από προχθές το απόγευμα ο διοικητής του "Δαφνιού" Παύλος Θεοδωράκης στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος μελετά λεπτομερώς και με προσοχή το πόρισμα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν προκύπτουν νόμιμα περιθώρια για σχετικές ανακοινώσεις και επιβολή πειθαρχικών μέτρων ή υπάρχουν βάσιμοι λόγοι προκειμένου να αποστείλει άμεσα το πόρισμα στην εισαγγελία για τα περαιτέρω.

 

Απάντηση της οικογένειας στη διοίκηση του "Δαφνιού"

Την ίδια στιγμή, από τη Μαρία Νικολαϊδου, η οποία είναι μία από τους τρεις συγγενείς της νοσηλευόμενης στο "Δαφνί" ψυχικώς πάσχουσας, η έγγραφη και επώνυμη καταγγελία της βάρβαρης ταλαιπωρίας της οποίας στο ίδρυμα προκάλεσε την κατεπείγουσα ΕΔΕ, την οποία διέταξε πάραυτα την περασμένη Δευτέρα 16 Ιουνίου ο Μάκης Βορίδης, λάβαμε χθες το πρωί και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή - απάντηση στη διοίκηση του ιδρύματος:

 

"1. Δυστυχώς στην Ελλάδα αποτελούν ακόμη οι ψυχασθένειες ταμπού, έτσι οι συγγενείς ασθενών δεν βγαίνουν να καταγγείλουν δημόσια τι συμβαίνει στα ψυχιατρικά νοσοκομεία από μεθόδους που χρησιμοποιούν η πλειοψηφία των ψυχιάτρων, που είναι παρωχημένες, βάρβαρες και αγγίζουν τα όρια των βασανιστηρίων.

Οι συγγενείς, είτε φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό - ρατσισμό απέναντι στους ψυχικά πάσχοντες, είτε θέλοντας να ξεφορτωθούν, παρκάρουν ανθρώπους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, είτε φοβούμενοι τους ψυχιάτρους, η πλειοψηφία δεν μιλά, πόσο μάλιστα να βγει δημόσια και επώνυμα να καταγγείλει τα αίσχη των γιατρών και του συστήματος. Τώρα πόσο έχει χρησιμοποιήσει την ψυχιατρική επιστήμη η κυριαρχία και πόσο διαπλέκονται ψυχίατροι με αυτή είναι μια άλλη κουβέντα που πρέπει να ανοίξει.

2. Τον σύντροφό μου τον ρώτησε αυτός που ανέλαβε την ΕΔΕ στο Δαφνί, 'εντάξει, τα ονόματα τα καταλαβαίνω, από τι πάσχει η ασθενής γιατί το γράφετε; Μήπως είναι αποκάλυψη προσωπικού δεδομένου;'. Και απάντησε ο σύντροφός μου: 'Εμείς δεν έχουμε κανένα ταμπού με τις ψυχικές ασθένειες. Όπως βγαίνουν και μιλανε συγγενείς πασχόντων για τον καρκίνο, την αιμοκάθαρση, ακόμη πλέον και για την αιμορροφιλία, έτσι μιλάμε και εμείς, παίρνοντας τη συγκατάθεση του ανθρώπου μας'".

Μαρία Νικολαϊδου,

μια από τους καταγγέλλοντες, αδελφή".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις