Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απάντηση στη διοίκηση του "Δαφνιού" από την αδελφή της ψυχικώς πάσχουσας

Από την Μαρία Νικολαϊδου, η οποία είναι μία από τους τρεις συγγενείς της νοσηλευόμενης στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") ψυχικώς πάσχουσας, η περιπέτεια της οποίας στο ίδρυμα έγινε αφορμή για την κατεπείγουσα ΕΔΕ την οποία διέταξε ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης...

Από την Μαρία Νικολαϊδου, η οποία είναι μία από τους τρεις συγγενείς της νοσηλευόμενης στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") ψυχικώς πάσχουσας, η περιπέτεια της οποίας στο ίδρυμα έγινε αφορμή για την κατεπείγουσα ΕΔΕ την οποία διέταξε ο νέος υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, λάβαμε σήμερα και δημοσιεύουμε την εξής επιστολή - απάντηση στην διοίκηση του ιδρύματος:

"1. Δυστυχώς στην Ελλάδα αποτελούν ακόμη οι ψυχασθένειες ταμπού , έτσι οι συγγενείς ασθενών δεν βγαίνουν να καταγγείλουν δημόσια τι συμβαίνει στα ψυχιατρικά νοσοκομεία από μεθόδους που χρησιμοποιούν η πλειοψηφία των ψυχιάτρων που είναι παρωχημένες , βάρβαρες και αγγίζουν τα όρια των βασανιστηρίων.

Οι συγγενείς είτε φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό- ρατσισμό απέναντι στους ψυχικά πάσχοντες, είτε θέλοντας να ξεφορτωθούν- παρκάρουν ανθρώπους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία , είτε φοβούμενοι τους ψυχιάτρους, η πλειοψηφία δεν μιλά πόσο μάλιστα να βγει δημόσια και επώνυμα να καταγγείλει τα αίσχη των γιατρών και του συστήματος. Τώρα πόσο έχει χρησιμοποιήσει την ψυχιατρική επιστήμη η κυριαρχία και πόσο διαπλέκονται ψυχίατροι με αυτή είναι μια άλλη κουβέντα που πρέπει να ανοίξει.

2. Τον σύντροφο μου τον ρώτησε αυτός που ανέλαβε την εδε στο Δαφνί , «εντάξει τα ονόματα τα καταλαβαίνω από τι πάσχει η ασθενής γιατί το γράφετε; Μήπως είναι αποκάλυψη προσωπικού δεδομένου; Και απάντησε «εμείς δεν έχουμε κανένα ταμπού με τις ψυχικές ασθένειες, όπως βγαίνουν και μιλάνε συγγενής πασχόντων για τον καρκίνο, την αιμοκάθαρση, ακόμη πλέον και για την αιμορροφιλία, έτσι μιλάμε και εμείς παίρνοντας την συγκατάθεση του ανθρώπου μας.

Μαρία Νικολαιδου,

μια από τους καταγγέλλοντες, αδελφή".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις