Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επερώτηση Τσίπρα σε Ρουπακιώτη: Γιατί αποσύρθηκε ο αντιρατσιστικός νόμος;

Επίκαιρη ερώτηση για την απόσυρση του αντιρατσιστικού νόμους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας...

Επίκαιρη ερώτηση για την απόσυρση του αντιρατσιστικού νόμους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, κατέθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας με αυτή την κίνηση το βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και των διακρίσεων και την υπεράσπιση των καθολικών δημοκρατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Η απόσυρση του σχεδίου νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας σηματοδοτεί υποχώρηση από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας καθώς και από την υποχρέωση υπεράσπισης των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων. Το κείμενο του σχεδίου νόμου και η αιτιολογική έκθεση που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρονται ρητά στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ και στην απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έπρεπε μάλιστα να είχε ενσωματωθεί στο δίκαιο της χώρας από το 2010", υπογράμμισε ο Α. Τσίπρας στην ερώτησή του, εκτιμώντας ότι "δεν υπάρχει σοβαρή αιτιολογία για αυτή την ενέργεια απέναντι σε ένα σχέδιο νόμου που αναφέρεται στην μισαλλοδοξία και τη ρατσιστική βία".

Ο κ. Τσίπρας ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν υπήρξε συμφωνία και των τριών κομμάτων για αυτή την ενέργεια της απόσυρσης του νομοσχεδίου, ποιοι και για ποιο λόγο πρωτοστάτησαν στην απόσυρση του σχεδίου νόμου παρακάμπτοντας τον αρμόδιο Υπουργό, πότε το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα επαναφέρει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου και σε τι ενέργειες θα προβεί ο αρμόδιος υπουργός ώστε να θωρακιστεί πολιτικά και νομικά η χώρα απέναντι στα κρούσματα ρατσιστικής βίας και στο μίσος απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα;.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις