Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Αυστηρός" ο Σαμαράς με τις πυρκαγιές

Σύσκεψη για την πυροπροστασία

Την προθεσή του να είναι "πολύ αυστηρός, αν διαπιστώσει αδυναμίες ή αδράνεια του κεντρικού μηχανισμού ή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών" ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μετά από σχετική σύσκεψη για την πρόληψη και αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτριος Ελευσινιώτης και οι αρμόδιοι επιτελείς.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο, πάρα πολύ θερμό καλοκαίρι. Έχουμε, όμως, μπροστά μας και την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο, τη πιο γόνιμη περίοδο που θα έχει ζήσει ποτέ η Ελλάδα, από πλευράς αριθμού άφιξης τουριστών. Περιμένουμε περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Ελλάδα για προορισμό τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ζητώντας παράλληλα και την στήριξη από τους πολίτες.

Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Ν. Δένδιας τόνισαν πως συζήτησαν για θέματα" Πυροπροστασίας, ενόψει της τουριστικής περιόδου" και όχι εν όψει αντιπυρικής περιόδου, όπως είχαμε έως χθες συνηθίσει.

Σε δηλώσεις του με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου είπε: « Όφειλε ο κ. Πρωθυπουργός πριν προβεί σε αυστηρές νουθεσίες για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών να έχει φροντίσει έγκαιρα για την αποτελεσματικότητα της δασοπυροπροστασίας. Η φετινή χρονιά αναμένεται αρκετά δύσκολη για δύο επιπλέον λόγους, ο ένας είναι η αυξημένη συσσώρευση καύσιμης ύλης λόγω ανυπαρξίας διαχείρισης στα δάση ( πάνω από το 95% βρίσκονται χωρίς καν διαχειριστική μελέτη ) κι ο άλλος η έλλειψη ενός σωστού σχεδιασμού δασοπυρόσβεσης ( εξακολουθεί να απαξιώνεται εντελώς  η πρόληψη). Αν δε σε αυτά προσθέσουμε και τη μειωμένη χρηματοδότηση τότε εύκολα μπορούμε να φαντασθούμε τι μας περιμένει το φετινό καλοκαίρι»

Έλλη Ζώτου

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις