Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δραπετσώνα: Θεματικό αρχαιολογικό μουσείο το Καστράκι

Την προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον ανασχεδιασμό του υπάρχοντος κτηρίου στο Καστράκι της Δραπετσώνας και τη μετατροπή του σε Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποφάσισε το Δ.Σ. του...

Την προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τον ανασχεδιασμό του υπάρχοντος κτηρίου στο Καστράκι της Δραπετσώνας και τη μετατροπή του σε Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αποφάσισε το Δ.Σ. του ΟΛΠ στο πλαίσιο των έργων που πραγματοποιούνται στο λιμάνι του Πειραιά για την "Πολιτιστική Ακτή Πειραιά".

Η προκήρυξη αφορά τόσο την ανάπλαση του υπάρχοντος κτηρίου όσο και την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού και χερσαίου χώρου του ΟΛΠ, ο οποίος μετατρέπεται σε κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο και σε πάρκο με κλειστό υπόγειο χώρο στάθμευσης. Σημειώνεται ότι το παραχωρούμενο από τον ΟΛΠ στο υπ. Πολιτισμού κτίριο για να εγκατασταθεί το Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο (με κύριο θέμα το λιμάνι) έχει επιφάνεια 5.500 τ.μ., ενώ η πλατεία που θα δημιουργηθεί έχει έκταση 6.110 τ.μ. Η χωρητικότητα του υπόγειου πάρκινγκ θα έχει 280 θέσεις στάθμευσης. Ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, ενώ οι φάκελοι συμμετοχής θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014.

"Ένα έργο σύζευξης πολιτισμού - τουρισμού και πόλης - λιμένος, που αναβαθμίζει μία χερσαία λιμενική ζώνη έκτασης 180.000 τ.μ., δημιουργώντας έτσι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές ανάπλασης της Αττικής και φυσικά του Πειραιά. Ένα έργο πολιτισμού και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επιβάτες της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας που αναβαθμίζει όσο κανένα άλλο τον Πειραιά και το λιμάνι του" δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης.

Σ.Ρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις