Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στα συρτάρια της Βουλής η δικογραφία Μιχελάκη - Πάλλη!

PHASMA

Επί ένα σχεδόν μήνα κρύβεται στα συρτάρια της Βουλής η δικογραφία που αφορά στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Όμως, όπως αναγκάσθηκε να παραδεχθεί χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, η δικογραφία έχει σταλεί στη Βουλή από τις 30 Απριλίου!...

Επί ένα σχεδόν μήνα κρύβεται στα συρτάρια της Βουλής η δικογραφία που αφορά στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη. Όμως, όπως αναγκάσθηκε να παραδεχθεί χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, η δικογραφία έχει σταλεί στη Βουλή από τις 30 Απριλίου!

Σύμφωνα με το περιοδικό Hot Doc, που αποκάλυψε την υπόθεση, ο νυν υπουργός Εσωτερικών, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής, εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που ενδιαφέρουν τον επιχειρηματία. Σημειώνεται ότι ο Αν. Πάλλης ελέγχεται για σχέσεις με την Χρυσή Αυγή. Το περιοδικό επισημαίνει ότι η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Αν. Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Αν. Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γ. Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο.

Η έλευση της δικογραφίας δεν γνωστοποιήθηκε από τη Βουλή, με το επιχείρημα ότι αφορά σε βουλευτή, και όχι σε υπουργό... Ακόμη και χθες χρειάστηκαν πολλές ερωτήσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης μέχρι ο Χ. Αθανασίου να παραδεχθεί (λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας...) ότι υπάρχει δικογραφία και έχει αποσταλεί στη Βουλή.

Επισημαίνεται ότι δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον Χ. Αθανασίου να κρατά τη δικογραφία και να την επιστρέφει στον Άρειο Πάγο, αντί να την στέλνει στη Βουλή όπως οφείλει. Ο υπουργός φέρεται να ζήτησε να αναδιατυπωθεί η κατηγορία με βάση άλλο άρθρο του Ποινικού Κώδικα, ενώ, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής η Εισαγγελία Πρωτοδικών διαβιβάζει τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο νομιμότητας, και στη συνέχεια η δικογραφία διαβιβάζεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο είναι υπεύθυνο τυπικά, ως ενδιάμεσος, να την διαβιβάσει στη Βουλή.

Δείτε όλα τα σχόλια