Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στα χώματα αυτού του τόπου δεν χωράνε οι ναζιστικές ιδέες

Αριστερό δήμαρχο εξέλεξαν και τα ιστορικά Ανώγεια, του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα και του Ολοκαυτώματος, αφού μετά και την επισημοποίηση του αποτελέσματος από το Πρωτοδικείο ο Μανώλης Καλλέργης θα είναι από Σεπτέμβριο ο νέος δήμαρχος Ανωγείων...

Αριστερό δήμαρχο εξέλεξαν και τα ιστορικά Ανώγεια, του μεγάλου αντιφασιστικού αγώνα και του Ολοκαυτώματος, αφού μετά και την επισημοποίηση του αποτελέσματος από το Πρωτοδικείο ο Μανώλης Καλλέργης θα είναι από Σεπτέμβριο ο νέος δήμαρχος Ανωγείων με 1.038 (50,02%) και με μόλις μία ψήφο διαφορά από τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη που συγκέντρωσε 1.037 (49,98%).

"Για εμάς αυτές οι εκλογές είχαν και πολιτικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Την δεύτερη Κυριακή οι κάτοικοι των Ανωγείων ψήφισαν και τους δύο συνδυασμούς, όμως, αν και οριακό, το αποτέλεσμα βγάζει δήμαρχο βάσει του νόμου για την επόμενη πενταετία. Επειδή τα προβλήματα είναι πολλά, πρέπει να προχωρήσουμε ενωτικά ως κοινωνία για να δώσουμε απάντηση και λύσουμε όλα όσα ταλανίζουν τον τόπο μας. Όλοι οι Ανωγειανοί πρέπει την επόμενη μέρα να προχωρήσουμε ενωμένοι για το καλό του τόπου μας και των παιδιών μας" σχολίασε στην "Αυγή" ο Μ. Καλλέργης, ενώ αναφέρθηκε και στην πανελλαδική πρωτιά των Ανωγείων να βγάλουν μόλις μία ψήφο για τη Χρυσή Αυγή.

"Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε ώστε να πείσουμε αυτούς τους λίγους που ψήφιζαν το νεοναζιστικό μόρφωμα να φύγουν από εκεί, να σεβαστούν την ιστορική μνήμη των Ανωγείων. Ειναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές του 2012 η Χρυσή Αυγή είχε τον Μάιο 12 ψήφους, 8 τον Ιούνιο, στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών είχε 6 και τη δεύτερη Κυριακή μόλις μία, και αυτή από άνθρωπο που δεν είναι από το χωριό μας. Στα χώματα αυτού του τόπου δεν χωράνε οι ναζιστικές ιδέες, η ιστορική μας μνήμη είναι ισχυρή και πάντα παρούσα".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις