Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξεκινούν αύριο οι Πανελλαδικές εξετάσεις

photo αρχείου

Η ώρα των εξετάσεων έφθασε, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν αύριο οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Η ώρα των εξετάσεων έφθασε, ξεκινούν αύριο οι πανελλήνιες εξετάσεις με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας .

Ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι στις 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών λυκείων. Ωστόσο οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί.

Το Σάββατο 21 Ιουνίου θα αρχίσουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουνίου έως και τις 4 Ιουλίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν την Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Αναλυτικά οι τελευταίες οδηγίες του υπ. Παιδείας προς τους υποψήφιους των πανελλήνιων εξετάσεων είναι οι παρακάτω,

- να γνωρίζουν ακριβώς το εξεταστικό κέντρο, στο οποίο εξετάζονται και να γνωρίζουν την ακριβή διεύθυνση, ώστε να είναι έγκαιρα παρόντες, για να μην χάσουν την εξέτασή τους.

- να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου που έχουν πάρει από τα Λύκειά τους.

- κατά την ώρα εξέτασης να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική.

Ρένα Δούρου: Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές

«Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους μαθητές και τους γονείς τους ενόψει του μαραθωνίου των Πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν αύριο» εύχεται η νέα περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου. Όπως σημειώνει, «η "Δύναμη Ζωής" υποστηρίζει το δημόσιο, δωρεάν, ανοικτό σχολείο, ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά, το οποίο παρέχει σύγχρονη, κριτική και δημιουργική γνώση. Γνώση που δεν συρρικνώνεται στη διαδικασία των εξετάσεων».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ο κοπανατζής Κ. Μητσοτάκης

Είναι τουλάχιστον παράξενο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας την κοπάνησε εχθές γρήγορα - γρήγορα από τη Βουλή προκειμένου να αποφύγει διάλογο πάνω στα εθνικά θέματα. Και όχι μόνο αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο