Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αποδοκιμασία της Ν.Δ.

Ο ελληνικός έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αποδοκίμασε τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές. Η διαπίστωση αυτή δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

Ο ελληνικός έδωσε τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ και αποδοκίμασε τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές. Η διαπίστωση αυτή δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Η πτώση της Ν.Δ του Σαμαρά προσεγγίζει τις επτά εκατοστιαίες μονάδες. Πρόκειται δηλαδή στην πραγματικότητα για κατρακύλα. Η πτώση του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, του Βενιζέλου, είναι πάνω από τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχασαν μαζί πάνω από έντεκα ποσοστιαίες μονάδες! Οι πολίτες αποδοκίμασαν τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, που συνθλίβει τη χώρα και τους εργαζόμενους. Η κρίση νομιμοποίησης της μνημονιακής πολιτικής είναι εξόφθαλμη. Σαμαράς και Βενιζέλος δηλώνουν τώρα υποκριτικά ότι πήραν το μήνυμα ενώ όλοι στη χώρα γνωρίζουν πως θα συνεχίσουν στην ίδια γραμμή πλεύσης. Στη γραμμή των Μνημονίων, που επέβαλαν μαζί με την τρόικα στον ελληνικό λαό.

Για πρώτη φορά ο ελληνικός λαός ανέδειξε την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη δύναμη στη χώρα δίνοντας ουσιαστικά εντολή στη Ριζοσπαστική Αριστερά να συγκροτήσει, το ταχύτερο δυνατόν, έναν νέο συνασπισμό εξουσίας για να σταματήσει την πολιτική των Μνημονίων και να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας. Η εξέλιξη αυτή είναι ιστορική για την Ελλάδα και στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη ότι οι μνημονιακές πολιτικές δεν μπορούν να γίνουν πλέον αποδεκτές. Ο ελληνικός λαός ζητάει ανανέωση και αλλαγή πολιτικής για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να δημιουργήσει.

Ένα σημαντικό βήμα ανανέωσης και ταυτόχρονα μήνυμα ανατροπής δίνει και η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η Αττική. Η Ρένα Δούρου, εκτός απροόπτου, θα είναι η νέα περιφερειάρχης, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην Αθήνα έδωσε έναν ωραίο αγώνα και έχασε στο νήμα. Η νίκη στο Λεκανοπέδιο της Αττικής είναι μεγάλης σημασίας, όχι μόνο επειδή πρόκειται για το ένα τρίτο της χώρας, αλλά γιατί αποτελεί το προμήνυμα των επερχόμενων μεταβολών στο εκλογικό σώμα.

Τα νέα δεδομένα ανοίγουν τον δρόμο για πολιτικές μεταβολές και ανακατατάξεις. Η στατική ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος είναι λάθος. Όσοι δεν το αντιληφθούν ή όσοι θα προσπαθήσουν να δώσουν λύσεις μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη χλεύη της Ιστορίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις