Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν, λίγο πριν τις ευρωεκλογές (Video)

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Μηλιός, Ν. Ξυδάκης, Δ. Παπαδημούλης, Αλ. Καλύβης, Ν. Χουντής και Στ. Κούλογλου σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα στις πρωινές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα και το διακυβευμα των ευρωεκλογών.

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα στις πρωινές τηλεοπτικές τους εμφανίσεις θέτοντας τα πραγματικά διλήμματα και το διακύβευμα των ευρωεκλογών.

 

Γ. Μηλιός: Έχουμε σαφές, ολοκληρωμένο, κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα

Ο Γ. Μηλιός αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αλλαγής πολιτικής και διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «σαφές, κοστολογημένο και ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα». Ενδεικτικά, το κόστος για την επανασύνδεση 300.000 νοικοκυριών και την δωρεάν παροχή ρεύματος σε αυτά, είναι λίγο πάνω από το 1/3 του κέρδους της επιχείρησης.

Η πολιτική της λιτότητας ευνοεί τους λίγους, διευρύνει τις ανισότητες, δημιουργεί στην πλειοψηφία της κοινωνίας, ανασφάλεια και καταστροφή, ενώ παράλληλα, επιτρέπει στους λίγους να συνεχίσουν το πάρτυ. Απαιτείται ισχυρή ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να προωθήσει μια πολιτική που θα προασπίζεται τα δημόσια αγαθά, σε Ελλάδα και στην Ευρώπη. «Κανένας σε αυτή τη χώρα δεν πρέπει να στερείται των βασικών κοινωνικών αγαθών, δημόσια υγεία, παιδεία, ρεύμα, νερό.»

 

Ν. Ξυδάκης: Με την δημοκρατία και την Αριστερά ή με την αποικιοκρατία, το δίλημμα για τη χώρα

«Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί μια γραμμή αποικιοκρατίας στην Ελλάδα που έχει οδηγήσει σε 25% ύφεση, 27% ανεργία και 20% αποεπένδυση. Αυτό είναι το success story: 1.500.000 εκ. άνεργοι, 1.500.000 εκ. ελευθεροεπαγγελματίες, εκτός ασφαλίσεως» είπε ο Ν. Ξυδάκης περιγράφοντας την πολιτική κατάσταση που καλείται να εκτιμήσει λίγο πριν τις ευρωεκλογές ο Έλληνας πολίτης. Η συναίνεση σε αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που παράγει μόνο πόνο για την Ελλάδα, διαιωνίζει την καταστροφή, συμπλήρωσε.

Η Αριστερά από την πρώτη στιγμή συγκρούστηκε με το νεοναζιστικό φαινόμενο δεν κατηγορεί συλλήβδην τους ανθρώπους για φασίστες, αλλά κατηγορεί αυτούς που εξέθρεψαν το τέρας του νεοναζισμού. Αντίθετα, η Ν.Δ. είναι αυτή που έχει αγκαλιάσει την άκρα δεξιά βάζοντας υπουργούς, τους τσεκουροφόρους και αυτό το γνωρίζει όλος ο ελληνικός λαός.

 

Αλ. Καλύβης: Σαμαράς, Βενιζέλος, το δίδυμο της αποτυχίας και της καταστροφής

Ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν πρέπει να δώσει τώρα λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για την οποία θα αναγκαστεί να πληρώσει τον λογαριασμό μετά, είπε ο Αλέκος Καλύβης κρίνοντας άμεση την ανάγκη αλλαγής σελίδας για να φύγει η χώρα από το τέλμα που βιώνει ειδικά τα 4 τελευταία μνημονιακά χρόνια.

«Οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος, το δίδυμο της αποτυχίας και της καταστροφής για τη χώρα και όχι ο Αλ. Τσίπρας. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα θετικό». Αν συνεχίσουμε τις ίδιες πολιτικές θα παραμείνουμε η τριτοκοσμική χώρα που έχουμε ήδη γίνει. Απόλυτη ανάγκη να υπάρξει άλλη πολιτική, οικονομική πρόταση. Ο παλιός τρόπος έχει αποτύχει, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές έχουν αποτύχει.

 

Δημ. Παπαδημούλης: Να δώσουμε μήνυμα εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας στη Μέρκελ

Ο Δημ. Παπαδημούλης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το μήνυμα της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας της χώρας απέναντι στη Μέρκελ και τις οικονομικές ελίτ της Ευρώπης. Δεν είναι εθνικές εκλογές αλλά ένα σκαλοπάτι για μια άλλη πολιτική.

Δεν αρέσει στους Έλληνες, η φτώχεια και η αναξιοπρέπεια, αλλά επιπλέον «δεν τους αρέσει να είναι παρίες στην Ευρώπη» και η χώρα τους να αποτελεί μια αποικία χρέους. Διαβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίγνωση ότι «δεν μπορεί μόνος του να τα αλλάξει όλα, αλλά, αν δεν διεκδικήσεις, δεν θα πετύχεις τίποτα».

 

Ν. Χουντής: Να συντριβεί και εκλογικά η Χ.Α.

«Σκόπιμος ο τρόπος που προέκυψε το θέμα με την Χ.Α. το οποίο σηκώθηκε εσκεμμένα από την κυβερνητική πλευρά και χάθηκαν τρεις μέρες, από την επί της ουσίας συζήτηση για το διακύβευμα των εκλογών και τα προβλήματα του τόπου.» δήλωσε ο Ν. Χουντής στον ΑΝΤ1.

Η κυβερνητική πολιτική ευθύνεται για την άνοδο της Χ.Α. με τις πολιτικές της λιτότητας που ακολουθεί, αλλά και ευθέως μέσω των συζητήσεων που είχε ο πρώην γραμματέας της και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Π. Μπαλτάκος. «Ο Αντ. Σαμαράς δεν διέψευσε ποτέ τον Μπαλτάκο» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρέπει να συντριβεί και εκλογικά η Χ.Α. και αυτό αποτελεί ένα δημοκρατικό πρόβλημα που οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε στη βάση των αιτιών του.

 

Κούλογλου: Σύμβολο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μαν. Γλέζος, δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από κανένα

«Σύμβολο δικό μας ο Μαν. Γλέζος, δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από μια παράταξη που έχει σύμβολό της το Ζαγοράκη». Ο Στ. Κούλογλου σε υψηλούς τόνους επέκρινε την παραφιλολογία που ξεκίνησε η κυβερνητική παράταξη, για τους ψήφους της Χ.Α. με στόχο να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ευρήματα της μονταζιέρας τα περί συνεργασίας με τη Χ.Α. για να μην αναδειχθούν τα πραγματικά προβλήματα από την πολιτική αντιπαράθεση, δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας δεικτικά «Όταν εμείς κατεβάζαμε τη σημαία από την Ακρόπολη, το πολύ πολύ να έβαζαν κανένα γκολ κατά της Πορτογαλίας».

Κατερίνα  Μπρέγιαννη

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ανασχηματισμός και τα φαγωμένα πόμολα

Η περίοδος του λοκ ντάουν, την οποία πιστώνεται ο Κ. Μητσοτάκης ως μεγάλη διαχειριστική του επιτυχία, έχει συνδεθεί με μια σειρά από σκάνδαλα. Τα πιο σοβαρά από αυτά ήταν η λίστα Πέτσα, η υπόθεση με την κατάρτιση των επιστημόνων και η πανδημία των απευθείας αναθέσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις