Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ψήφοι και αξιοπρέπεια δεν παζαρεύονται

Αρνούνται να αντιληφθούν την ιστορικότητα των στιγμών τόσο για τον τόπο όσο και για την πόλη τους. Μέσα από τα παραμορφωτικά τους γυαλιά αναγραμματίζουν τα μηνύματα που φτάνουν από τη λαϊκή βάση και τα χρησιμοποιούν ώστε να διευρύνουν αντί να αμβλύνουν τις αποστάσεις στις οποίες κρατούν...

Αρνούνται να αντιληφθούν την ιστορικότητα των στιγμών τόσο για τον τόπο όσο και για την πόλη τους. Μέσα από τα παραμορφωτικά τους γυαλιά αναγραμματίζουν τα μηνύματα που φτάνουν από τη λαϊκή βάση και τα χρησιμοποιούν ώστε να διευρύνουν αντί να αμβλύνουν τις αποστάσεις στις οποίες κρατούν εγκλωβισμένους τους ψηφοφόρους τους.

«Δεν παζαρεύουμε» ήταν η αγχωμένη αντίδραση του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Πελετίδη μόλις ανακοινώθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα. Λες και κάποιος του είπε πως ο δημοκρατικός λαός της αχαϊκής πρωτεύουσας είχε ανάγκη την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη του ώστε να αντιληφθεί την κρισιμότητα της αναμέτρησης του δεύτερου γύρου.

Λες και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσουν στη λογική της ανταλλακτικής αξίας της ψήφου τους ώστε να μην παραμείνει η πόλη τους στα χέρια των εντολοδόχων του Φούχτελ, του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Λες και θα στηρίξουν έναν αριστερό υποψήφιο μετρώντας κουκιά στον Βόλο, στη Νέα Ιωνία, το Ελληνικό και το Αιγάλεω.

Ας πληροφορήσει κάποιος τον κ. Πελετίδη πως ο λαός της Αριστεράς δεν παζαρεύει το μέλλον του και τον τόπο του με όρους πολιτικού εμπορίου. Και επιπλέον ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Πελετίδη πως δεν χρειάζεται να καταφεύγουν οι υποστηρικτές του σε φτηνά και επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια ώστε να δικαιώσουν την εμπορική του αντίληψη περί ανταλλαγής ψήφων.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, φίλοι και υποστηρικτές του ψηφοδελτίου του διακινούν μέσω του Διαδικτύου μια παραποιημένη και αλλοιωμένη φράση από την τελευταία προεκλογική ομιλία του Κώστα Σπαρτινού. Με ανώνυμα και ανυπόγραφα δημοσιεύματα παραπληροφορούν τους πολίτες της Πάτρας ότι ο Κ. Σπαρτινός είχε πει στις 14 Μαΐου πως «δεν θα αφήσουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ να κρεμάσει για λογαριασμό του κ. Κουτσούμπα τη σημαία του ΚΚΕ στο μπαλκόνι του δημοτικού μεγάρου».

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποκρύψουν τη ρητή δέσμευση του Κώστα Σπαρτινού από το βράδυ κιόλας της Κυριακής πως στον δεύτερο γύρο θα στηριχτεί το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Πάτρα. Το αν κάποιοι αισθάνονται ντροπή και ενοχές για τη στάση τους απέναντι στα ψηφοδέλτια των «νονών» και των ανθρώπων της νύχτας στον δεύτερο γύρο ας μην προσπαθούν να το κρύψουν με ψέματα και διαστρεβλώσεις. Γιατί εκτός από την ψήφο υπάρχει και η αξιοπρέπεια που δεν παζαρεύεται και σίγουρα δεν καθοδηγείται.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις