Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Αλ. Τσίπρας στο debate των 5 υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν (Ζωντανή μετάδοση στα ελληνικά απευθείας από την EBU)

Το www.avgi.gr, μέσω της EBU, θα μεταδώσει ζωντανά στα ελληνικά, το debate των 5 υποψηφίων Προέδρων για την Κομισιόν, στο οποίο συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας. Το debate θα αρχίσει στις 22.00 ώρα Ελλάδος.

Για ελληνικά: Πατήστε OR και διαλέξτε  el

Για κινητές συσκευές: http://ec.europa.eu/avservices/m/

Το αποψινό debate των πέντε υποψηφίων, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς αυτή τη φορά, για την ανάδειξη του Προέδρου της Κομισιόν διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο οι συσχετισμοί δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέσα από τη συζήτηση, οι Ευρωπαίοι θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν τις θέσεις των υποψηφίων, κρίνοντας εάν ήρθε η ώρα να κάνουν το αποφασιστικό βήμα ελπίδας για την αλλαγή σελίδας στην Ευρώπη, εγκαταλείποντας τις δυνάμεις που ευθύνονται για τη βύθιση της Ευρώπης στη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία.

Η συζήτηση είναι συμπαραγωγή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Eurovision, με συντονίστρια την Ιταλίδα δημοσιογράφο Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού RAI News24, θα συμμετάσχουν, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Βερχόφσταντ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος και η Σκα Κέλλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων.

Το debate θα αναπτυχθεί σε τρεις επιμέρους θεματικές, ενώ οι υποψήφιοι θα εκφράσουν τις θέσεις τους ή και θα σχολιάζουν τους αντιπάλους τους σε απαντήσεις του ενός λεπτού. Η κουβέντα θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μπροστά σε κοινό πολιτών.

Οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στη συζήτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το hashtag #tellEurope.

Απευθείας μετάδοση θα γίνει επίσης από το left.gr, το ρ/δ «Στο Κόκκινο» (105,5), το ERTopen.com και αναλογικά όπου εκπέμπει η ΕΡΤ.

 

 

 

 

 

Επιμέλεια: Κατ. Μπρέγιαννη

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις