Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απαγόρευσε αφίσα των φαρμακοποιών ο Άδωνις, τον καταγγέλλουν για απόπειρα φίμωσης

“Πράξη φίμωσης του δημοκρατικού διαλόγου” χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη και δεν επιτρέπει την ανάρτηση της αφίσας του ΦΣΑ, στα φαρμακεία της Αθήνας και όλης της χώρας.

"Πράξη φίμωσης του δημοκρατικού λόγου" χαρακτηρίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, μετά την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε την Τρίτη και δεν επιτρέπει την ανάρτηση αφίσας του, στα φαρμακεία της Αθήνας και όλης της χώρας.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν την απόφαση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που απαγορεύει "την μετάδοση οποιουδήποτε μηνύματος μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως πολιτικό" και που προφανώς φοβάται ότι θα την βλάψει, ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής "αυτή η πρωτοφανής λογοκρισία δεν έχει προηγούμενο σε μία ευνομούμενη Δημοκρατία". Ο ΦΣΑ καλεί όλα τα κόμματα να πάρουν θέση. Δηλώνει δε "προς κάθε κατεύθυνση ότι με αυτές τις ενέργειες οι φαρμακοποιοί πεισμώνουν ακόμη περισσότερο και θα δυναμώσουν τους αγώνες τους. Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές – λογοκριτές ότι οι φαρμακοποιοί θα καταδικάσουν και με την ψήφο τους, αυτούς που τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση".

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης ελευθερίας της έκφρασης

Να αποσύρει άμεσα την απόφαση "λογοκρισίας και φίμωσης" καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή του για "ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης ελευθερίας της έκφρασης".

"Η πρωτοφανής υπουργική απόφαση, που απαγορεύει τη μετάδοση μηνυμάτων συνδικαλιστικών και άλλων φορέων - πλην των πολιτικών κομμάτων - κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης του δημοκρατικού διαλόγου και της ελευθερίας της έκφρασης", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: "Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του πανικού που διακατέχει τον πρωθυπουργό μπροστά στην εκλογική του συντριβή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτήν την απόφαση λογοκρισίας και φίμωσης".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις