Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συμπόρευση Αλαβάνου με τη... μισή ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας η “Πρωτοβουλία για τη συμπόρευση δυνάμεων και αγωνιστών σε έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση”, η οποία έχει ως βασικούς προγραμματικούς...

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας η "Πρωτοβουλία για τη συμπόρευση δυνάμεων και αγωνιστών σε έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση", η οποία έχει ως βασικούς προγραμματικούς στόχους την καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πρωτοβουλία αυτή υπογράφουν στελέχη της ΑΡΑΝ και της ΑΡΑΣ, οργανώσεων οι οποίες συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και στελέχη από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, επικεφαλής του οποίου είναι ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, τη συνέντευξη Τύπου. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχει επίσης και η "Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύνταξη".

Τους βασικούς στόχους και τα έξι σημεία τα οποία, σύμφωνα με τους οργανωτές, αποτελούν θέσεις που μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτατες δυνάμεις της Αριστεράς, οι οποίες υπάρχουν στα κόμματα και τις οργανώσεις της, παρουσίασαν οι Σπύρος Σακελλαρόπουλος, Δημήτρης Πατέλης, Στάθης Χατζόπουλος, Δημήτρης Κάβουρας, Τάσος Σταυρόπουλος και Μαριάννα Τσίχλη. Υπενθυμίζεται ότι, στις αρχές του Απριλίου, ο Αλέκος Αλαβάνος είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία είχε προαναγγείλει τη συγκρότηση πολιτικού φορέα με την ονομασία "Σχέδιο Β", το οποίο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε παρουσιάσει, θα προχωρήσει σε ιδρυτική συνδιάσκεψη στην Αθήνα, στις 18-19 Μαΐου. Επιπλέον, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διοργανώνει τη 2η πανελλαδική της συνδιάσκεψη στις 1-2 Ιουνίου, επίσης στην Αθήνα.

 

Τα έξι σημεία και οι δυνάμεις που στηρίζουν την πρωτοβουλία

Οι βασικές θέσεις της πρωτοβουλίας είναι οι εξής: 1. Καταγγελία του Μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. 2. Στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. 3. Έξοδος από το ευρώ και αποκατάσταση του εθνικού ελέγχου στη νομισματική και οικονομική πολιτική. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. 4. Σχεδιασμός της οικονομίας με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζόμενων. 5. Ριζικός εκδημοκρατισμός όλων των τομέων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. 6. Ρήξη και αποδέσμευση από την Ε.Ε. ως αναγκαία για την πραγματοποίηση των παραπάνω αλλαγών.

Στο κείμενο υπογραμμίζεται επίσης ότι "παρά τις διαφορετικές αφετηρίες και τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο ονομάζουμε αυτό το πρόγραμμα - 'αντικαπιταλιστική ανατροπή', 'Σχέδιο Β', 'πρόγραμμα ανασυγκρότησης και φιλολαϊκής διεξόδου', "αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, δημοκρατικό μέτωπο" - αυτές οι δυνάμεις, δεν έχουμε την πολυτέλεια των χωριστών ή παράλληλων διαδρομών".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το επόμενο βήμα

Θα ξημερώσει μια άλλη μέρα στις 21 Αυγούστου για την Ελλάδα; Για την καθημερινότητα του καθενός από μας η πρώτη απάντηση είναι όχι. Ούτε θα βρει κάθε άνεργος δουλειά, ούτε θα πάψουμε να μετράμε αν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο