Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φύλλο και φτερό κάνει το "success story" ο διεθνής Τύπος

Πλήρως αποδομείται και διεθνώς το επικοινωνιακό τρυκ του "success story" της κυβέρνησης. Ο εύγλωττος τίτλος του Spiegel "Πρωτογενές πλεόνασμα: Δημιουργική λογιστική των Ελλήνων" το σαρκαστικό απόσπασμα δημοσιεύματος του Focus "Απάτη το success story του πλεονάσματος" αλλά και η διαπίστωση...

Πλήρως αποδομείται και διεθνώς το επικοινωνιακό τρικ του "success story" της κυβέρνησης. Ο εύγλωττος τίτλος του Spiegel "Πρωτογενές πλεόνασμα: δημιουργική λογιστική των Ελλήνων" το σαρκαστικό απόσπασμα δημοσιεύματος του Focus "απάτη το success story του πλεονάσματος" αλλά και η διαπίστωση του Levy Economics Institute με αφορμή τα 4 χρόνια μνημονίων ότι "η Ελλάδα μοιάζει με έναν άσχημα κακοποιημένο μπόξερ" ήλθαν ως "βολές κατά ριπάς" από διεθνείς αναλυτές που αμφισβητούν απολύτως τα περί "επιτυχιών" της Αθήνας στον χώρο της οικονομίας.

Ο "Spiegel" κάνει λόγο για επιστροφή της «δημιουργικής λογιστικής» ήδη από τον τίτλο του δημοσιεύματος ("Primärüberschuss: Rechenkünste für die Griechen" δηλαδή "Πρωτογενές πλεόνασμα: Δημιουργική λογιστική για τους Έλληνες"). Όπως αναφέρεται "... η ελληνική οικονομία φέρεται να είχε πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ το 2013, ωστόσο η κυβέρνηση ζητά και νέα βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους. Δικαιολογημένα... διότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα είναι προϊόν δημιουργικής λογιστικής, όχι τόσο από τους Έλληνες, όσο από τους ίδιους τους δανειστές». Και συνεχίζει: "... ενώ στο διεθνή τύπο και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πανηγυρίζουν για το πρωτογενές πλεόνασμα, έγκριτοι οικονομολόγοι ασκούν δριμύτατη κριτική. Για αυτούς, το πλεόνασμα αποτελεί σκέτη πλάνη, ένα είδος απάτης στο πλαίσιο συμφωνίας Αθήνας και Βρυξελλών για να εξωραϊστούν τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας". Η απάτη καταγγέλλεται σε τρία σημεία:

1) Εurostat και ΕΛΣΤΑΤ φέρονται να είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων σε θετικό αποτέλεσμα πρωτογενούς πλεονάσματος.

2) Η Αθήνα φέρεται να προσέτρεξε εκ νέου στα "Greek statistics" που είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν για να "μαγειρέψει" τους αριθμούς.

3) Ο όρος «πρωτογενές πλεόνασμα» υπονοεί και εξυγίανση των δημοσιονομικών στοιχείων, ενώ η Ελλάδα παραμένει υπερχρεωμένη.

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Αυγής"

Δείτε όλα τα σχόλια