Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διαψεύδει το Υπουργείο Ανάπτυξης, δημοσίευμα που κάνει λόγο για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Δεν τίθεται κανένα θέμα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012, αναφέρει το ΥΠΑΝ

 

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, σχετικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ότι αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, κατόπιν πιέσεων της τρόικας, κάτι που μπορεί να αφορά 110.000 ελληνικά νοικοκυριά, όπως γράφει. Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχει δρομολογηθεί απόφαση να μην υπάρξει νέα παράταση της άρσης των πλειστηριασμών που ισχύει σήμερα  λόγω της κρίσης.

"Δεν τίθεται επίσης κανένα θέμα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012. Άξονας της πολιτικής μας παραμένει η προστασία της περιουσίας των πολιτών" σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις