Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απεικονίζοντας το κράτος δικαίου

Μια κοινή, ελληνοαμερικανική εικαστική έκθεση, που αποτελεί το αποτέλεσμα της γόνιμης συνάντησης ανάμεσα στη νομική επιστήμη και την καλλιτεχνική ευαισθησία, εγκαινιάζεται σήμερα στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών...

Μια κοινή, ελληνοαμερικανική εικαστική έκθεση, που αποτελεί το αποτέλεσμα της γόνιμης συνάντησης ανάμεσα στη νομική επιστήμη και την καλλιτεχνική ευαισθησία, εγκαινιάζεται σήμερα στον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο τίτλος της, Κράτος δικαίου και το δικαίωμα να είσαι άνθρωπος, θυμίζει περισσότερο φοιτητική εργασία, όμως στόχος της είναι να κάνει τη φωνή των καλλιτεχνών αφορμή για έναν διεθνή διάλογο υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Άλλωστε, η έκθεση, την οποία διοργανώνει η Νομική Σχολή του αμερικανικού κολεγίου John Jay College of Criminal Justice of the City of New York University, γίνεται με αφορμή τη διεξαγωγή στην Αθήνα (11-14 Ιουνίου) συνεδρίου με θέμα «Το κράτος δικαίου σε μία εποχή αλλαγής: ασφάλεια, κοινωνική δικαιοσύνη και διακυβέρνηση χωρίς αποκλεισμούς» από το εν λόγω πανεπιστήμιο.

Στην έκθεση, την επιμέλεια της οποίας έχουν η καθηγήτρια εικαστικών τεχνών του John Jay College Θάλεια Βραχοπούλου και ο διευθυντής της Andrew and Anya Shiva Gallery της Νέας Υόρκης Bill Pangburn, συμμετέχουν καταξιωμένοι αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες, Έλληνες και Αμερικανοί, που ασχολούνται με θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδεικνύουν ιδέες σχετικά με το κράτος δικαίου, έτσι ώστε ο επισκέπτης να είναι σε θέση να προσεγγίσει τις τάσεις, τις διαθέσεις και τις επιθυμίες των καλλιτεχνών σχετικά με την έννοια του κοινωνικού κράτους.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Α. Αντωνόπουλος, Γ. Γρηγοριάδης, Χ. Δουλγέρης, Ν. Κεσσανλής, Μ. Μανουσάκης, Δ. Μεϊμάρογλου, Γ. Μελανίτης, Χ. Mητρέντσε, Ε. Μουζακίτη, Κ. Μπασάνος, Ζ. Ξαγοράρης, Μ. Οικονομοπούλου, Γ. Παπαδάτος, Ν. Παπακωνσταντίνου, Α. Παπατζανάκη, Α. Ποταμιάνου, Β. Ρήνας, Γ. Σαββίδης, Λ. Θεοδώρου, Saura Art, Μ. Σπηλιόπουλος, Κ. Σταματίου, Δ. Στράτου, Ν. Τρανός, Κ. Τσώλης, Ν. Χακίμ, Γ. Χατζημιχάλης κ.ά.

Η έκθεση, που εγκαινιάζεται σήμερα στις 7.30 μ.μ., θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 13/6.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις