Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Οι 14+20 υποψηφιότητες που ενέκρινε η Κ.Ε.: Σήμα κοινωνικής γείωσης και πολιτικής διεύρυνσης

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να κλείσουν, εκτός απροόπτου, οι τελευταίες εκκρεμότητες του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ευρωψηφοδέλτιο που, με το κοινωνικό και πολιτικό εύρος του, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα θετική απήχηση -ιδίως αν το συγκρίνει κανείς με άλλα ευρωψηφοδέλτια...

Αύριο Τετάρτη αναμένεται να κλείσουν, εκτός απροόπτου, οι τελευταίες εκκρεμότητες του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ευρωψηφοδέλτιο που, με το κοινωνικό και πολιτικό εύρος του, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερα θετική απήχηση -ιδίως αν το συγκρίνει κανείς με άλλα ευρωψηφοδέλτια (ή σχετικές διαρροές επί του παρόντος).

Η προχθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ε. έκλεισε με την εκλογή 14 εξωκομματικών υποψηφίων και 20 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με τους συνεργαζόμενους, πρόκειται για τους: Γιώργο Αρχοντόπουλο (συνδικαλιστή της ΕΥΑΘ), Δημήτρη Βαρνάβα (πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), Γιώργο Κατρούγκαλο (συνταγματολόγο), Θέμη Κοτσυφάκη (πρόεδρο της ΟΛΜΕ), Στέλιο Κούλογλου (δημοσιογράφο), Κωνσταντίνα Κούνεβα και Δήμητρα Μανώλη (πρόκειται για την εμβληματική συνδικαλίστρια που δέχθηκε μαφιόζικη επίθεση, ενώ η δεύτερη είναι από τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών), Νίκο Ξυδάκη (δημοσιογράφο), Μάνια Παπαδημητρίου (καλλιτέχνη), Σάββα Ρομπόλη (επιστημονικό διευθυντή του ΙΝΕ ΓΣΕΕ), Σετιχά Σουλεϊμάν (ακτιβίστρια των Ρομά), Αλεξάνδρα Χρηστακάκη (δημοσιογράφο, γνωστή από τον αγώνα της ΕΡΤ), Δημήτρη Χριστόπουλο (πανεπιστημιακό) και Κώστα Χρυσόγονο (συνταγματολόγο).

Από τα κομματικά στελέχη εξελέγησαν, κατ' αλφαβητική σειρά, οι: Χάρης Γολέμης, Αλέκος Καλύβης, Χρήστος Λάσκος, Σωτήρης Μάρταλης, Γιάννης Μηλιός, Αλέξης Μπένος, Γιάννης Μπουρνούς, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Τόλιος και Νίκος Χουντής.

Και από τις γυναίκες οι: Σία Αναγνωστοπούλου, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, Σόφη Παπαδόγιαννη, Πέτυ Πέρκα, Σοφία Σακοράφα, Ράνια Σβίγκου, Δέσποινα Σπανού, Μάγδα Σπηλιοπούλου, Ελένη Σωτηρίου και Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ποια ονόματα ακούγονταν για τις υπόλοιπες θέσεις...

Τα ονόματα που ακούγονταν, χωρίς όμως επιβεβαίωση, για την πλήρωση των τελευταίων κενών θέσεων ήταν του ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, η υποψηφιότητα του οποίου υποστηρίζεται ιδιαίτερα από το κίνημα των Σκουριών, και των οικονομολόγων Γ. Βαρουφάκη και Κ. Λαπαβίτσα.

Το όνομα - έκπληξη που ακουγόταν επίσης ήταν αυτό του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου, αλλά και ονόματα από κόμματα ή πολιτικές κινήσεις, όπως Κοινωνική Συμφωνία, Κοινωνία Πρώτα και Αριστερή Προοπτική.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις