Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Ηλ. Παναγιώταρος προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου!

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος είναι προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου, όπως αποκαλύπτεται από τα δύο τιμολόγια που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος είναι προμηθευτής των Γιατρών του Κόσμου, όπως αποκαλύπτεται από τα δύο τιμολόγια που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο υφυπουργός κατέθεσε τιμολόγιο ποσού 24.969 ευρώ από το κατάστημα του Ηλ. Παναγιώταρου για προμήθεια αναλώσιμων αγαθών προσωπικής υγιεινής (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν κ.α.).

Όπως αναφέρει η καταγγελία του υφυπουργού στον ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία, «από τον έλεγχο που διενήργησε ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών προέκυψε ότι όλα τα είδη που αναφέρονται στο τιμολόγιο δεν συνάδουν με την δραστηριότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή όπως αυτή απεικονίζεται στην σφραγίδα τιμολογίου με τα στοιχεία του. Επιπλέον κατά τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών δεν τεκμηριώθηκε από τον φορέα η τήρηση των αρχών χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και του εύλογου κόστους κατά την επιλογή του προμηθευτή, ούτε παρουσιάσθηκαν πρόσθετα στοιχεία που να τεκμηριώνουν τη συσχέτιση του τιμολογίου με την κύρια δραστηριότητα του προμηθευτή».

Απαντώντας στην ερώτηση του Π. Λαφαζάνη, ο υφυπουργός κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή για «υποκρισία». «Είναι εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα και μπίζνα», τόνισε, ενώ δίνοντας στη δημοσιότητα τα τιμολόγια Παναγιώταρου είπε: «Αυτό είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του συγκεκριμένου μορφώματος». Τα στοιχεία έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ, ανέφερε ο Β. Κεγκέρογλου, σημειώνοντας ότι «η επιχείρηση Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμη και αυτούς που την πιστεύουν».

"Γιατροί του Κόσμου": Κριτήριο, η χαμηλότερη τιμή...

Σε απάντησή τους οι "Γιατροί του Κόσμου" δηλώνουν ότι η επιλογή Παναγιώταρου έγινε με "αποκλειστικό κριτήριο και μόνο τη χαμηλότερη τιμή από τις προσφορές που κατατέθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή" και ομολογούν ότι "ατυχώς" δεν ταυτοποίησαν τη συγκεκριμένη προσφορά με τον προμηθευτή.

Προσθέτουν δε ότι η επίμαχη συνεργασία αφορούσε "μία συγκεκριμένη προμήθεια ειδών υγιεινής στο πλαίσιο επείγοντος προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων των "Γιατρών του Κόσμου" και επισημαίνουν ότι "στα 24 χρόνια παρουσίας των ΓτΚ, η αντίθεσή μας με το φασισμό, το ρατσισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένη και καταγεγραμμένη στην κοινωνία. Μόλις την προηγούμενη ημέρα δεχθήκαμε μία ακόμη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πολυιατρείο μας στο Πέραμα. Παρά την τρομοκρατία, ο αγώνας μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζεται…", καταλήγουν οι "Γιατροί του Κόσμου" στην ανακοίνωσή τους.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια