Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Προβόπουλος: "Θα κορυφωθούν τα κόκκινα δάνεια στο τέλος του 2014"

Περαιτέρω αύξηση των ήδη εκτοξευμένων κόκκινων δανείων στο β' εξάμηνο του 2014 προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. «Όπως φαίνεται, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των ελληνικών τραπεζών θα κορυφωθούν το δεύτερο μισό του 2014, υπό την προϋπόθεση πως...

Περαιτέρω αύξηση των ήδη εκτοξευμένων κόκκινων δανείων στο β' εξάμηνο του 2014 προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος. «Όπως φαίνεται, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) των ελληνικών τραπεζών θα κορυφωθούν το δεύτερο μισό του 2014, υπό την προϋπόθεση πως η οικονομική δραστηριότητα θα συνεχίσει να βελτιώνεται σύμφωνα με τις προβλέψεις μας - με το ΑΕΠ να σημειώνει ήπια αύξηση φέτος, την πρώτη αύξηση εδώ και έξι χρόνια. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξήθηκαν μόλις οριακά, στο 31,7%, στο τέλος του 2013», δήλωσε ο ίδιος στο Bloomberg, κορυφώνοντας την ανησυχία όλων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, καθώς η αγορά... στεγνώνει ολοένα και περισσότερο, ενώ οι πολίτες αδυνατούν δικαιολογημένα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ακόμη, ο κεντρικός τραπεζίτης είπε πως ο δρόμος για την έκδοση ελληνικών ομολόγων είναι ανοιχτός μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με τη Eurobank, σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τράπεζας της Ελλάδος και των πιθανών επενδυτών πλησιάζουν σε ολοκλήρωση.

Άθικτο το "μαξιλάρι" του ΤΧΣ;

Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το 'μαξιλάρι ασφαλείας' του ΤΧΣ -το οποίο την παρούσα στιγμή βρίσκεται στα 11 δισ. ευρώ- να παραμείνει άθικτο. Στην περίπτωση που το ποσό αυτό διατηρηθεί σε ένα χρόνο από τώρα, αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη μείωση του δημόσιου χρέους», ανοίγοντας με τη σειρά του, για πρώτη φορά μάλιστα, το θέμα της μη ύπαρξης δημοσιονομικού κενού.

Ερωτηθείς, τέλος, για το δικό του μέλλον, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε: «Η πορεία και η απόδοσή μου είναι στη διάθεση καθενός να τις κρίνει. Είναι στο χέρι τού πρωθυπουργού της Ελλάδας να αποφασίσει εάν θα ανανεώσει τη θητεία μου» (σ.σ.: λήγει τον Ιούνιο).

Πειραιώς

Τα 300 εκατ. ευρώ έφτασαν οι προσφορές των Ελλήνων επενδυτών για τη συμμετοχή τους στη δημόσια πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δημόσια πρόταση αφορούσε το 10% της συνολικής ΑΜΚ του ομίλου, δηλαδή 175 εκατ. ευρώ. Η υπερκάλυψη δηλαδή προσεγγίζει τις δύο φορές. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σήμερα από τον όμιλο.

Γ.Α.

Δείτε όλα τα σχόλια