Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεαρή Θιβετιανή αυτοπυρπολήθηκε έξω από βουδιστικό μοναστήρι

Νεαρή γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από ένα βουδιστικό μοναστήρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή των πολιτικών ελευθεριών στο Θιβέτ από την πλευρά της Κίνας.

Νεαρή γυναίκα αυτοπυρπολήθηκε έξω από ένα βουδιστικό μοναστήρι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστολή των πολιτικών ελευθεριών στο Θιβέτ από την πλευρά της Κίνας. Η γυναίκα, που αναφέρεται μόνο με το μικρό της όνομα, Χουγκτσό, θυσιάστηκε την Τρίτη στο μοναστήρι Γιονάγκ στο Θιβέτ, ανέφερε η οργάνωση Ελεύθερο Θιβέτ που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το περιστατικό αποτελεί μια ακόμη πράξη αυτοθυσίας εκ μέρους των Θιβετιανών που αντιδρούν στην Κινεζική κατοχή, καθώς έως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους με παρόμοιο τρόπο πάνω από 100 άνθρωποι.

Εκατοντάδες Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν αργότερα στο μοναστήρι και στο σπίτι της οικογένειας της νεαρής κοπέλας, η οποία ήταν μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού, όπως ανέφεραν εξόριστοι Θιβετιανοί που έχουν επικοινωνία με τους τοπικούς παράγοντες.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης "Ελεύθερο Θιβέτ", ανέφερε ότι "οι πράξεις αυτοθυσίας φάνηκε ότι είχαν μειωθεί το 2013, αλλά ο θάνατος της κοπέλας δείχνει ότι ακόμη και η πλήρης ισχύς του κινεζικού κράτους, δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιους από αυτές τις πράξεις".

πηγή ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια