Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πολιτική χωρίς... πολιτικούς, "Ποτάμι" χωρίς ιδεολογία

Με “θολές” διακηρύξεις, απολιτικές θέσεις και “στρογγυλές” διατυπώσεις, ο πρώην δημοσιογράφος Στ. Θεοδωράκης παρουσίασε χθες τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής...

Με "θολές" διακηρύξεις, απολιτικές θέσεις και "στρογγυλές" διατυπώσεις, ο πρώην δημοσιογράφος Στ. Θεοδωράκης παρουσίασε χθες τα βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής κίνησης "Το Ποτάμι", που ίδρυσε την περασμένη εβδομάδα ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Στ. Θεοδωράκης απάντησε με τη φράση "όριο είναι ο ουρανός" όταν εκλήθη να τοποθετήσει τον πήχυ των προσδοκιών του για τις ευρωεκλογές, ενώ τόνισε πως το "κίνημα" που ίδρυσε "κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις". Εξάλλου, ο Στ. Θεοδωράκης επιχείρησε να "προσπεράσει" όλα τα μείζονα πολιτικά θέματα και τον στοιχειώδη χάρτη της πολιτικής γεωγραφίας, αφού ισχυρίστηκε ότι "το θέμα δεν είναι το Μνημόνιο ούτε η Αριστερά - Δεξιά". Αν και αυτοπροσδιορίστηκε ως αριστερός, είπε ότι "η Αριστερά αρνείται την αξιολόγηση που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να είναι μείζον αίτημα της Αριστεράς", ενώ σε ό,τι αφορά τις πολιτικές προτάσεις, περιορίστηκε σε μερικούς "τίτλους": στη διενέργεια εκλογών κάθε 4 χρόνια, σε μια μικρότερη Βουλή και στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος "προς το αναλογικότερο", όπως είπε. Επισήμανε πως δεν είναι ευρωσκεπτικιστής, αλλά θεωρεί ότι "οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι, παρά τα κάποια σύννεφα το τελευταίο διάστημα με τους εταίρους της χώρας".

 

Ποιοι τον στηρίζουν

Ο Στ. Θεοδωράκης δεν αποκάλυψε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του και προανήγγειλε πως το ευρωψηφοδέλτιο θα παρουσιαστεί όταν ξεκινήσουν τα "αποκαλυπτήρια" των ψηφοδελτίων και των άλλων κομμάτων. Πάντως, παρουσίασε προσωπικότητες που στηρίζουν "Το Ποτάμι", οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Θοδωρής Γκόνης, σκηνοθέτης - στιχουργός, Μαρία Δημητρίου, επιμελήτρια κοινωνικής πρόνοιας, Παναγιώτης Καρκατσούλης, καθηγητής, Βάσω Κιντή, καθηγήτρια, Δημήτρης Κοντοπίδης, γιατρός, Δημήτρης Κουρέτας, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ολυμπία Κατσαγάκη, φωτογράφος, Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόεδρος αθλητικού συλλόγου «Πρωτέας», Αναστασία Λαμπρία, εκδότρια, Γαβρίλης Μαυρογιάννης, ξυλουργός, Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην πολίστας, Νίκος Ξυδάκης, στιχουργός, Νίκος Ορφανός, ηθοποιός, Γιώργος Παπαληός, σκηνοθέτης, Ανδρέας Πετρουλάκης, σκιτσογράφος, Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος, Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη, Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Χάγκεν Φλάισερ, καθηγητής, Νίκος Δήμου, συγγραφέας, Άννα Εφραιμίδου, ογκολόγος, Αύγουστος Κορτώ, συγγραφέας, Ζαχαρούλα Λούδα, αμπελουργός, Άννα Ληδάκη, καθηγήτρια Κοινωνιολογίας, Χάρης Μαθιόπουλος, οικονομολόγος, Νίκος Μαρατζίδης, καθηγητής, Γιούλη Μενουδάκου, Αναστασία Μηλιού, υδροβιολόγος, Ντάνα Παρασκευοπούλου, κάτοικος Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών, Θανάσης Σκόκος.

Πάντως, με δήλωσή του χθες, ο συγγραφέας Αυγ. Κορτώ διέψευσε πως πολιτεύεται και περιορίστηκε απλώς να ευχηθεί "καλή επιτυχία" στο "Ποτάμι" και τον δημοσιογράφο.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο