Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα οδοντιατρικής φροντίδας σε 60 σχολεία της Αθήνας

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την οδοντιατρική φροντίδα, αλλά και πρωτογενή έλεγχο της στοματικής υγείας των παιδιών ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου σε 60 δημοτικά σχολεία της Αθήνας, μέσω της οδοντιατρικής πρωτοβουλίας “Αδαμαντιάδα”.

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την οδοντιατρική φροντίδα, αλλά και πρωτογενή έλεγχο της στοματικής υγείας των παιδιών ξεκινούν οι Γιατροί του Κόσμου σε 60 δημοτικά σχολεία της Αθήνας. Πρόκειται για την οδοντιατρική πρωτοβουλία "Αδαμαντιάδα", που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών σε παιδιά της Αθήνας.

Εθελοντές παιδοδοντίατροι, που στελεχώνουν μια άρτια σε εξοπλισμό κινητή οδοντιατρική μονάδας, ελέγχουν τις στοματικές κοιλότητες των παιδιών και πραγματοποιούν φθοριώσεις σε 7.500 παιδιά της Αθήνας. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα να παραπεμφθούν και να εξυπηρετηθούν τα παιδιά των οικογενειών που αδυνατούν να στηρίξουν οικονομικά τη βασική περίθαλψη.

Η παραπομπή για τις δυσκολότερες οδοντιατρικές περιπτώσεις πραγματοποιείται στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο κέντρο της Αθήνας και στο Δημοτικό Ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο «Αδαμαντιάδα - Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», ανήκει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού", στηρίζεται στην πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας και των Γιατρών του Κόσμου και υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε όλα τα σχόλια