Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με δυναμική νίκης οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ρίχνεται με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους περισσότερους δήμους και όλες τις περιφέρειες της χώρας...

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών ρίχνεται με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους περισσότερους δήμους και όλες τις περιφέρειες της χώρας, πλην της Κεντρικής Μακεδονίας, να έχουν ολοκληρώσει ήδη τις διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων. Την εβδομάδα που μας πέρασε, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων δημάρχων από τις δημοτικές παρατάξεις που στηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δύο ακόμα μεγάλες πόλεις της Ελλάδας: Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, θα δώσει τη μάχη στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην Πάτρα ο Κώστας Σπαρτινός, επίσης μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, θα τεθεί ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα και τον Πειραιά, δηλαδή ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Θοδωρής Δρίτσας, έχουν ήδη αρχίσει την προεκλογική τους μάχη, με εναρκτήριο λάκτισμα την εκδήλωση στο θέατρο "Ακροπόλ", στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε τους παραπάνω υποψήφιους και την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Σημειώνεται ότι οι υποψηφιότητες που παρουσιάζονται παρακάτω αφορούν τους δήμους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οριστικοποιήσει τη στήριξή του.

 

Κώστας Σπαρτινός: Η Αυτοιδοίκηση πρέπει να σταθεί πάνω από συμφέροντα και ιδιοτέλειες

Τον Κώστα Σπαρτινό, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εξέλεξε η δημοτική κίνηση Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση - Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη, την εβδομάδα που μας πέρασε, για υποψήφιο δήμαρχο της πόλης της Πάτρας, σε μια διαδικασία που συμμετείχαν 500 και πλέον μέλη της κίνησης. Ο υποψήφιος που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην "Αυγή" της Κυριακής για το πρόγραμμα και τους στόχους της δημοτικής κίνησης για την πόλη. Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

"Η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση - Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη ιδρύθηκε πρόσφατα, το περασμένο φθινόπωρο, είναι όμως έτοιμη να δώσει τον δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα των δημοτικών εκλογών. Και να φέρει την ανατροπή στον Δήμο της Πάτρας. Στον αγώνα αυτό στοχεύουμε να συμπαραταχθούμε με όλες τις ζωντανές, προοδευτικές, δημοκρατικές και αριστερές δυνάμεις της πόλης μας. Μιας πόλης που της αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από το σημερινό ασφυκτικό σκηνικό που έχουν δημιουργήσει πολύχρονες δημοτικές πρακτικές που τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρύνει οι αντικοινωνικές πολιτικές του Μνημονίου.

Οι συμπολίτες μας αναζητούν μια προοπτική που θα εμπνέεται από ένα κοινό όραμα για την πόλη και θα υλοποιείται από ένα συνεκτικό σχέδιο για μιαν άλλη Πάτρα, συμμετοχική, δημοκρατική, ευαίσθητη στις ανάγκες τους, ειδικά της νέας γενιάς, που βιώνει δραματικά αδιέξοδα. Μια Πάτρα ανοιχτή και αλληλέγγυα προς όλους όσοι διαμένουν σε αυτήν μόνιμα ή πρόσκαιρα και πιστεύουν ότι η κοινωνική δράση είναι προϋπόθεση για την ατομική ευημερία.

Θέλουμε να βάλουμε την πολιτική και την Αυτοδιοίκηση πάνω από τα συμφέροντα και τις ιδιοτέλειες. Ονειρευόμαστε μια Πάτρα σύγχρονη, αντάξια της ιστορίας της και του πολιτισμού που 'κρύβει' στις στοές του ιστορικού κέντρου της και στις γειτονιές που το περικλείουν, στα κτήρια και στα μνημεία της που αναδεικνύουν την Πάτρα του παρελθόντος, πάνω και πλάι στην οποία δομήθηκε η σημερινή πόλη μας.

Η παράδοση μιλά για το φάντασμα της μυθικής Πατρινέλας που πλανιέται στην Άνω Πόλη, κάτω από το Κάστρο, και προστατεύει τους κατοίκους της από τους εχθρούς. Η Πατρινέλα τού σήμερα είμαστε όλοι εμείς, που υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα να ζούμε και να δημιουργούμε σε μια πόλη που θέλουμε να μας κάνει περήφανους".

 

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της περιφέρειας Αττικής

 

Βόρεια Προάστια Αθήνας

Δήμος Αγ. Παρασκευής: Γιάννης Σταθόπουλος. Δήμος Αμαρουσίου: Λευτέρης Μαγιάκης. Δήμος Γαλατσίου: Σπύρος Παναγιώτου. Δήμος Νέου Ηρακλείου: Ειρήνη Κατσινοπούλου, Δήμος Μεταμόρφωσης: Δημήτρης Περιβολαράκης. Δήμος Νέας Ιωνίας: Ηρακλής Γκότσης. Δήμος Πεντέλης: Αντώνης Φειδοπιάστης. Δήμος Νέας Φιλαδέλεφιας - Χαλκηδόνας: Άρης Βασιλόπουλος. Δήμος Χαλανδρίου: Σίμος Ρούσσος. Δήμος Χολαργού - Παπάγου: Περικλής Ζήκας. Δήμος Ψυχικού - Φιλοθέης: Νάντια Σουμπασάκη.

Δυτικά Προάστια

Δήμος Περιστερίου: Φώτης Κουγιουμτζής. Δήμος Αιγάλεω: Δημήτρης Μπίρμπας. Δήμος Πετρούπολης: Νίκος Σακούτης. Δήμος Ιλίου: Κώστας Κάβουρας. Δήμος Αγίων Αναργύρων - Καματερού: Γιώργος Κομματάς. Δήμος Χαϊδαρίου: Θόδωρος Σπηλιόπουλος.

Νότια Προάστια

Δήμος Αργυρούπολης - Ελληνικού: Χρήστος Κορτζίδης (εν ενεργεία δήμαρχος της πόλης). Δήμος Γλυφάδας: Τάσος Ταστάνης. Δήμος Αλίμου: Ελένη Μπελιά. Δήμος Νέας Σμύρνης: Παναγιώτης Πάντος.

Επίσης, στον Δήμο Βύρωνα ο Άκης Κατωπόδης, στον Δήμο Ηλιούπολης ο Χρήστος Κοκοτίνης, στον Δήμο Αχαρνών ο Οδυσσέας Καμπόλης, και στον Δήμο Ζωγράφου η Τίνα Καφατσάκη.

 

Άλλοι υποψήφιοι στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δήμος Λάρισας: Απόστολος Καλογιάννης.

Δήμος Βόλου: Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Δήμος Ιωαννίνων: Λάζαρος Νάτσης.

Δήμος Άρτας: Ηλίας Καραμπίκας.

Δήμος Τρικάλων: Δημήτρης Παπαθανασίου.

Δήμος Μεσολογγίου: Πάνος Παπαδόπουλος.

Δήμος Κέρκυρας: Κώστας Νικολούζος.

Δήμος Ζακύνθου: Δημήτρης Μαρίνος - Κουρής.

Δήμος Λευκάδας: Κώστας Δρακονταειδής.

Δήμος Ηρακλείου Κρήτης: Ηλίας Λυγερός.

Δήμος Χανίων: Γιάννης Σαρρής.

Δήμος Σπάρτης: Τάκης Κουμουνδούρος.

Δήμος Τρίπολης: Αντωνία Γιαννούλη.

Δήμος Ξάνθης: Γιώργος Αταμπούρης.

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Παύλος Μιχαηλίδης.

Δήμος Κομοτηνής: Ελένη Λαφτσή.

Δήμος Χίου: Ερμιόνη Φρεζούλη.

Δήμος Μυτιλήνης: Στράτος Γεωργούλας.

Δήμος Ρόδου: Γιώργος Υψηλάντης.

Χ.Σ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις