Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Γιάννης Παπακώστας, μέλος ΕΣΡ, στην "Α": Παρακάμπτεται το ΕΣΡ, ανυπεράσπιστοι οι πολίτες

Πρόκειται για ανατροπή. Για μείζον κοινωνικό θέμα. Οι ανυποψίαστοι πολίτες με τις νέες διατάξεις αφήνονται τελείως ανυπεράσπιστοι. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά.

Πρόκειται για ανατροπή. Για μείζον κοινωνικό θέμα. Οι ανυποψίαστοι πολίτες με τις νέες διατάξεις αφήνονται τελείως ανυπεράσπιστοι. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά.

Πρώτον, ποιον ενοχλούσε το γεγονός ότι η γνωμάτευση για να προβληθεί ένα τυχερό παιχνίδι έπρεπε να ληφθεί από το ΕΣΡ, ενώ με τον νέο νόμο η παρουσία του αγνοείται παντελώς και τίθεται στο περιθώριο, σε βάρος των τηλεθεατών.

Δεύτερον, πώς ένα τόσο λεπτό θέμα, όπως ο τηλεοπτικός τζόγος, η πολιτεία δεν το εμπιστεύεται στην Ανεξάρτητη Αρχή όπως το ΕΣΡ, το οποίο συγκροτείται και λογοδοτεί στη Βουλή; Πολύ περισσότερο όταν το ΕΣΡ στο παρελθόν έχει δώσει απτά δείγματα της ευθύνης του για την εποπτεία των τυχερών παιχνιδιών στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο.

Τρίτον, με ποια λογική επινοήθηκε η νομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία οι σταθμοί που θα μεταδίδουν τυχερά παιχνίδια θα απαλάσσονται από την καταβολή του 30% των μεικτών κερδών προς το Ελληνικό Δημόσιο και η προηγούμενη ισχύς αναστέλλεται προς το παρόν, σε μια περίοδο που ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας αναζητεί έσοδα εκεί που δεν υπάρχουν;

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θα παραιτηθεί κάποιος;

Η δημόσια σουηδική τηλεόραση έδειχνε χθες στα απογευματινά της δελτία εικόνες από τα αεροδρόμια, όπου ταξιδιώτες έβλεπαν τις πτήσεις τους προς Ελλάδα να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται χωρίς να δίνεται νέα ώρα αναχώρησης. Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε χθες τους Σουηδούς πολίτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξανασκεφτούν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις