Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τρέχουν. Ποιος θα τους σταματήσει;

Μετά τον Σεπτέμβριο (και βάλε...) θα αρχίσει η συζήτηση για την περιβόητη ρύθμιση του χρέους, όπως κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του Eurogroup. Η δήλωση αυτή διαλύει το νέφος εκλογικών εκβιασμών που επιχείρησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση...

Μετά τον Σεπτέμβριο (και βάλε...) θα αρχίσει η συζήτηση για την περιβόητη ρύθμιση του χρέους, όπως κατέστησε σαφές ο πρόεδρος του Eurogroup. Η δήλωση αυτή διαλύει το νέφος εκλογικών εκβιασμών που επιχείρησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση. Επί του παρόντος οι πιστωτές πιέζουν την κυβέρνηση να κλείσει τις εκκρεμότητες και να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους. Κι εκείνη τρέχει χωρίς να υπολογίζει την επαπειλούμενη ανθρωπιστική καταστροφή, με μοναδικό γνώμονα να διατηρήσει κάποια ψήγματα εύνοιας των διεθνών πατρώνων της.

Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι έσπευσε να ιδιωτικοποιήσει τον ΑΔΜΗΕ ενεχυριάζοντας την ενέργεια και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας; Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε τη βιαστική διάλυση του ΕΟΠΥΥ και των ιατρείων του, προκειμένου να εκκαθαριστεί το τοπίο υπέρ των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της Υγείας; Πώς να εξηγήσουμε την επικείμενη επιστροφή των τραπεζών στους ιδιώτες, έναντι πινακίου φακής, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος;

Το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων αφορά κυρίως τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα, αυτά δηλαδή που κατεδαφίζουν τα τελευταία ίχνη δημόσιας παρουσίας. Μείωση των εργοδοτικών εισφορών και των ασφαλιστικών κοινωνικών πόρων, με επακόλουθη κατάρρευση των συντάξεων και των παροχών υγείας. Απελευθέρωση του καθεστώτος ομαδικών απολύσεων. Όλα αυτά είναι μερικά από τα μέτρα του ΟΟΣΑ που ανατρέπουν βίαια τον κοινωνικό συσχετισμό υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

Όσο περνούν οι μέρες, η κυβέρνηση Σαμαρά παραχωρεί τα πάντα στους πιστωτές, φτιάχνει αναχώματα για να καταστήσει δυσχερέστερη τη διακυβέρνηση της χώρας από την Αριστερά, την επανόρθωση και την πορεία της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα λεηλασίας του δημοσίου συμφέροντος, οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές είναι αναγκαίο να μετατραπούν σε δημοψήφισμα για να ηττηθεί η πολιτική της σκληρής λιτότητας και του Μνημονίου, για να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής, για να δημιουργηθούν οι συσχετισμοί και το κοινωνικό κλίμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις