Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καραϊσκάκης, Μακρυγιάννης, Βενιζέλος: Το γένος διολισθαίνει προς τον πίθηκο

Τι να περιμένεις από τον άνθρωπο που αποκαλεί εαυτόν deputy prime minister, μην τολμώντας να γράψει στα ελληνικά «Αναπληρωτής Πρωθυπουργός»; Γνωρίζει ο συνταγματολόγος ότι ο θεσμός αυτός δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε καταφεύγει εις την αγγλικήν, για να μη γίνει ρεζίλι των σκυλιών.

O Ευάγγελος Βενιζέλος οπισθοδρομεί ταχύτατα προς τον Μεσαίωνα, πλέον πρόσφατη απόδειξη επ' αυτού, η στέρηση του δικαιώματος εκλέγειν εκλέγεσθαι για τους μετανάστες. Χωρίς φρένο η οπισθοδρόμησή του, αλλά ότι θα έφτανε μέχρι του σημείου να αμφισβητήσει και μάλιστα εμπράκτως τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου, ε αυτό υπερβαίνει ακόμη και εμάς, που όσο ‘να ναι δεν είμαστε και πρόεδροι του φαν κλαμπ του Ευαγγέλου.

Γνωρίζετε την απεικόνιση της εξέλιξης των ειδών, με τους σκυφτούς πίθηκους που σιγά-σιγά σηκώνονται, για να καταλήξουν στον όρθιο Homo Sapiens; Ε λοιπόν, στο γραφείο του Βενιζέλου στην Βουλή απεικονίζεται σε παγκόσμια αποκλειστικότητα η αντίστροφη πορεία της εξελίξεως. Τρία πορτρέτα κοσμούν τον τοίχο του γραφείου , το πρώτο απεικονίζει τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, το δεύτερο τον Γιάννη Μακρυγιάννη και το τρίτο τον Βαγγέλη Βενιζέλο αυτοπροσώπως. Πλήρης αντιστροφή της θεωρίας του Δαρβίνου, το ανθρώπινο είδος, αντί να εξελίσσεται, ολισθαίνει αστραπηδόν προς τον Homo Erectus κι από εκεί ακόμα πιο πίσω, στον πατέρα όλων μας, τον Μεγάλο Πίθηκα.

Καραϊσκάκης, Μακρυγιάννης, Βενιζέλος, ο απόλυτος εξευτελισμός ενός μεγαλομανούς. Αν ζούσανε οι συγχωρεμένοι, θα του σούρνανε του Βαγγέλη τα εξ αμάξης, ειδικά ο Γιώργης που ήτανε αθυρόστομος, θα του παρέδιδε του ΕΓΩ δωρεάν μαθήματα ανατομίας. Οι αγωνιστές της ελευθερίας πλάι-πλάι με τον υπάλληλο των δανειστών, Κλεαρέτη- Δίπλα Μαλάμου και δίπλα σ' αυτό τ΄ όνομά μου, για να ομιλήσουμε ποιητικώς, μπας και μας καταλάβουνε και στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ.

Τι να περιμένεις από τον άνθρωπο που αποκαλεί εαυτόν deputy prime minister, μην τολμώντας να γράψει στα ελληνικά «Αναπληρωτής Πρωθυπουργός»; Γνωρίζει ο συνταγματολόγος ότι ο θεσμός αυτός δεν υπάρχει στην Ελλάδα, οπότε καταφεύγει εις την αγγλικήν, για να μη γίνει ρεζίλι των σκυλιών. Σαν το παιδάκι που ζητάει το κινητό του μπαμπά κι αυτός του δίνει ένα ψεύτικο με λαμπάκια και τραγουδάκια, για να παίζει χωρίς κίνδυνο. Κάπως έτσι και ο Σαμαράς αφήνει τον μικρό Βαγγέλη να παίζει τον deputy, γιατί αλλιώς θα του κλαίγεται όλη μέρα: «εγώ πότε θα γίνω πλωθυπουλγός, πότε θα γίνω πλωθυπουλγός;». Πρωθυπουργός ο Βενιζέλος δεν πρόκειται να γίνει ούτε στην Μονόπολη.

Τι να περιμένεις από τον άνθρωπο που πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις πούλησε εκείνους που πήγαν να τον σώσουν από την εκλογική συντριβή, φορώντας τους καπέλο την εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό; Φόρεσε ο Βαγγέλης τον σταυρό καπέλο στους «58», για να είναι δικός του ο ένας ευρωβουλευτής που θα βγάλει, αν βγάλει, το σχήμα. Διαμαρτύρεται για τη μεθόδευση ο Γιάννης Βούλγαρης, άτυπος επικεφαλής των «58», τώρα όμως είναι πολύ αργά για δάκρυα. Όταν επιφυλάσσεις στον εαυτό σου τον ελάχιστα τιμητικό ρόλο του σωτήρα του Βενιζέλου, είναι απολύτως βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα ο άσωστος θα σε χρησιμοποιήσει σαν ρυμουλκό των απέραντων φιλοδοξιών του.

Ρυμουλκά του Βενιζέλου κατήντησαν οι 58 επιφανείς και είναι θέμα χρόνου να βυθιστούν όλοι μαζί. Ευτυχώς, έχουν στις τάξεις τους πληθώρα φελλών- καλημέρα Πέτρο- οπότε θα αποφύγουν, τουλάχιστον, τον πνιγμό.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης


 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις