Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Απεργία επ' αόριστον αποφάσισαν οι γιατροί ΕΟΠΥΥ

Φωτογραφία αρχείου

Απεργία επ' αόριστον κήρυξαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά τη χθεσινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου διάλυσης της Δημόσιας Υγείας.

Απεργία επ' αόριστον κήρυξαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά τη χθεσινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου διάλυσης της Δημόσιας Υγείας. Η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφασίσθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ) και όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι, την Πέμπτη, το νομοσχέδιο Γεωργιάδη υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων στην ολομέλεια της Βουλής. Η μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, τα άρθρα για την διαθεσιμότητα και την κινητικότητα των υπαλλήλων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καθώς και μία τροπολογία που αφορά τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ, παραπέμπονται σε ονομαστικές ψηφοφορίες που θα διεξαχθούν την Τρίτη.

"Με το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, το δημόσιο σύστημα υγείας δέχεται τη πιο βάρβαρη επίθεση και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η πρόσβαση στη δημόσια υγεία για κάθε εργαζόμενο, άνεργο και ηλικιωμένο, κλείνοντας τα περισσότερα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ-ΙΚΑ και οδηγώντας σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα και τελικά στην απόλυση 8.500 εργαζόμενους, για να υπηρετηθούν οι μνημονιακοί στόχοι" τονίζει μεταξύ άλλων το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις