Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Παραλίγο ακροδεξιά γκάφα ολκής από το ΚΚΕ

Σύσταση που προβλέπει ευνοϊκή μεταχείριση μεταναστριών χωρίς χαρτιά που δηλώνουν θύματα βίας ή διακρίσεων καταψήφισαν αρχικά την περασμένη Τρίτη οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας και Χαράλαμπος Αγγουράκης.

Σύσταση που προβλέπει ευνοϊκή μεταχείριση μεταναστριών χωρίς χαρτιά που δηλώνουν θύματα βίας ή διακρίσεων καταψήφισαν αρχικά την περασμένη Τρίτη οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας και Χαράλαμπος Αγγουράκης. Κατά του ψηφίσματος τάχθηκαν επίσης το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Ακροδεξιά. Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, οι ευρωβουλευτές του κόμματος προέβησαν σε διορθωτική ψήφο, σύμφωνα με το ΚΚΕ.

Η σύσταση πέρασε με 327 ψήφους υπέρ και 303 κατά. Υπέρ της σύστασης τάχθηκαν το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, οι Σοσιαλοδημοκράτες, οι Πράσινοι, καθώς και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες. Η σύσταση καταψηφίστηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο συμμετέχει η Ν.Δ., μεταξύ άλλων, τη Μαρί Λεπέν και τους υπόλοιπους ακροδεξιούς βουλευτές, αλλά και τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Τούσσα και Χ. Αγγουράκη, οι οποίοι, αν και ψήφισαν υπέρ των περισσοτέρων παραγράφων, καταψήφισαν αρχικά τη σύσταση στο σύνολό της.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο