Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Γλυκό πουλί της νιότης" στο ΚΘΒΕ

Τη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, το Γλυκό πουλί της νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσίασαν χθες οι συντελεστές της σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Τη νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ, το Γλυκό πουλί της νιότης του Τενεσί Ουίλιαμς, παρουσίασαν χθες οι συντελεστές της σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Για μια παράσταση που μόνο στο ΚΘΒΕ θα μπορούσε να ανέβει έκανε λόγο ο σκηνοθέτης της Βασίλης Νικολαΐδης, χαρακτηρίζοντάς την "υπερπαραγωγή" με προβολές φιλμ και εναλλασσόμενα σκηνικά. "Ψάξαμε να βρούμε το μεδούλι και δουλέψαμε επάνω σε αυτό", σημείωσε.

Από τη μεριά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Βούρος, παρουσιάζοντας τη διανομή έκανε λόγο για συνεργάτες που "ο καθένας θα ήθελε να έχει στη φαρέτρα του", ενώ η πρωταγωνίστριά του, Κοραλία Καράντη, αναφέρθηκε στον ρόλο της και τη μεταφορά του στα μέτρα του... 2014, ενώ με ανάλογα θερμά λόγια μίλησαν για τη δουλειά τους οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης, οι Μέμος Μπεγνής, Δημήτρης Κολοβός, Θάλεια Σκαρλάτου και Iφιγένεια Δεληγιαννίδη, ενώ ο σκηνογράφος ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ με χιούμορ παρατήρησε ότι «μαρτύρησε» για να καταφέρει να κινηθεί μέσα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, χωρίς όμως υποχωρήσεις.

Το Γλυκό πουλί της νιότης θα παρουσιάζεται από τη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από τις 21 Φεβρουαρίου.

Ο "Έβρος" περιοδεύει

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης, η πρόεδρος του ΚΘΒΕ Μ. Λυσαρίδου και ο Γ. Βούρος παρουσίασαν το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας του Κλιμακίου Μακεδονίας - Θράκης, που κάνει πρεμιέρα στην Αλεξανδρούπολη (12/2) με το έργο Ο Έβρος απέναντι των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα.

Αφού έκανε αναφορά στην ιστορία του κλιμακίου, η πρόεδρος του οργανισμού αναφέρθηκε στην απόφαση του ΚΘΒΕ να πραγματοποιήσει ξανά φέτος την περιοδεία, η οποία, αν και δεν υπήρξε εύκολη λόγω της οικονομικής συγκυρίας, «εκπληρώνει έναν από τους όρους της ίδρυσης του ΚΘΒΕ", προσφέροντας "ποιοτικό και ψυχαγωγικό θέατρο σε πολίτες που δεν έχουν εύκολα πρόσβαση σε μας".

Από τη μεριά του ο Γ. Βούρος χαρακτήρισε "κίνηση ουσίας" την περιοδεία και δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεννοήση με το ΥΕΘΑ "προκειμένου να βρούμε τον τρόπο να επισκεφθούμε όλη την άγονη γραμμή", ενώ σε μήνυμά του ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θ. Καράογλου τόνισε ότι "η συγκεκριμένη ιδέα αναδεικνύει την εξωστρέφεια του ΚΘΒΕ, δίνοντάς του τη δυνατότητα να απευθυνθεί στην περιφέρεια".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις