Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στα άπατα της λογικής του Μ. Βαρβιτσιώτη

Το πρωινό της 28ης Μάρτη του 1997, στις ακτές της Ιταλίας, κοντά στο Μπρίντιζι, βούλιαξε ένα καράβι στο οποίο επέβαιναν περίπου εκατόν τριάντα Αλβανοί μετανάστες. Το πολεμικό ιταλικό πλοίο Sibila εμβόλισε «κατά λάθος» το αλβανικό Kater a rades, αφού πρώτα τού έστειλε δύο φορές σήμα, ζητώντας...

Το πρωινό της 28ης Μάρτη του 1997, στις ακτές της Ιταλίας, κοντά στο Μπρίντιζι, βούλιαξε ένα καράβι στο οποίο επέβαιναν περίπου εκατόν τριάντα Αλβανοί μετανάστες. Το πολεμικό ιταλικό πλοίο Sibila εμβόλισε «κατά λάθος» το αλβανικό Kater a rades, αφού πρώτα τού έστειλε δύο φορές σήμα, ζητώντας του να επιστρέψει στην Αλβανία. Πολλοί υποστήριξαν τότε ότι οι ιταλικές αρχές βύθισαν εκ προθέσεως το καράβι με τους Αλβανούς μετανάστες. Σε μια συνέντευξη Τύπου, μάλιστα, ο τότε Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι με ωμότητα δήλωσε πως δεν έβλεπε τον λόγο να ξοδευτούν χρήματα για να ανασυρθούν από τον βυθό οι σωροί των Αλβανών του Kater a rades και, αστειευόμενος ίσως, πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει ότι οι Aλβανοί πνιγμένοι θα περνάνε καλύτερα στον ιταλικό βυθό απ' ό,τι όταν ήταν ζωντανοί στην αλβανική επιφάνεια της Γης.

Σήμερα ένας Έλληνας πολιτικός, που οι νησιωτικές του εμπειρίες εξαντλούνται στο real estate της Μυκόνου, μιλά για «χαζή εκμετάλλευση» των νεκρών στο Φαρμακονήσι, την ύπαρξη του οποίου μέχρι χθες αγνοούσε. Προτού ακόμα ολοκληρωθεί ακόμη και αυτή η γραφειοκρατική έρευνα που θα διενεργήσουν οι ίδιοι οι εγκαλούμενοι για την τραγωδία του ανατολικού Αιγαίου, ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να επιβάλει σιγή ασυρμάτου στις κραυγές των διασωθέντων και στις βαριές καταγγελίες της Ύπατης Αρμοστείας. Να σωπάσουν λοιπόν οι χαζοπρόσφυγες, οι χαζοαλληλέγγυοι και ο χαζομουίζνιεκς, γιατί ενοχλούν το έργο του Λιμενικού.

«Ο Μουίζνιεκς και διάφοροι άλλοι θέλουν να προκαλέσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα. Κανένας ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει για να ενημερωθεί» ήταν η απάντησή του στα ερωτήματα των δημοσιογράφων όσον αφορά τις τυχόν ευθύνες των ανδρών του Λιμενικού στο «έγκλημα» που κόστισε 12 ζωές. Μια χούφτα λοιπόν εξαθλιωμένοι πρόσφυγες από το μακρινό Αφγανιστάν, ένας ανθέλληνας Ευρωπαίος επίτροπος και οι συνήθεις ύποπτοι της Κουμουνδούρου βρίσκονται πίσω από το σενάριο συνωμοσίας που εξυφαίνεται από μυστικά κέντρα με σκοπό τον τορπιλισμό της ελληνικής προεδρίας.

Όπως γράψαμε και χθες σε αυτήν εδώ τη στήλη, το καραβάκι της Ε.Ε. βυθίσθηκε στο Φαρμακονήσι για να αισθάνονται κάποιοι πιο ασφαλείς, για να σωθούν κάποιες «θέσεις» σε φανάρια, φραουλοχώραφα και παγκάκια. «Προσπάθησαν να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού, αλλά οι άνδρες που ήταν πάνω τους κτυπούσαν με τα όπλα στα χέρια για να πέσουν ξανά μέσα. Άκουσα τα παιδιά μου να φωνάζουν 'βοήθεια', 'μαμά', 'μπαμπά'. Χάθηκαν όλοι μαζί»... ήταν η χαζή δικαιολογία ενός πατέρα που έχασε τρία παιδιά και τη γυναίκα του στα άπατα της λογικής του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις