Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική επίθεση στο ελληνικό βιβλίο

"Ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στον κόσμο του ελληνικού βιβλίου" χαρακτηρίζει η ΕΚΚΕ Πολιτισμού και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ τη "λύση που επέλεξε για το ΕΚΕΒΙ ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για την επαπειλούμενη απόφαση περί κατάργησης της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου" και...

"Ευθεία επίθεση της κυβέρνησης στον κόσμο του ελληνικού βιβλίου" χαρακτηρίζει η ΕΚΚΕ Πολιτισμού και το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ τη "λύση που επέλεξε για το ΕΚΕΒΙ ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για την επαπειλούμενη απόφαση περί κατάργησης της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου" και καλούν τους ανθρώπους των γραμμάτων και γενικότερα τους πνευματικούς ανθρώπους της χώρας "να τοποθετηθούν δημόσια για όσα συμβαίνουν όχι μόνο στο βιβλίο αλλά και γενικότερα στον πολιτισμό. Η σιωπή έχει πάψει από καιρό να είναι αρετή".

Κάνουν λόγο επίσης για αιφνιδιαστική ανακοίνωση της "συγχώνευσης", χωρίς αναφορά στις δράσεις του ΕΚΕΒΙ, και δίνουν έμφαση στον τρόπο με τον οποίο "οραματίζεται το ΕΙΠ" το υπουργείο, "με εμμονές στο ένδοξο εθνικό πολιτιστικό παρελθόν", χωρίς ωστόσο ο υπουργός να "εξηγήσει ικανοποιητικά με ποιους πόρους θα αποπληρώσει τα ήδη συσσωρευμένα χρέη του ΕΙΠ, αυτά τα δύο χρόνια που έχει παραμείνει ακέφαλο, χωρίς να πληρώνει ενοίκια και μισθούς στους εργαζόμενούς του στο εξωτερικό, εκθέτοντας έτσι, αντί να προωθεί τη διεθνή εικόνα της χώρας". Επισημαίνουν ότι "η "αναβάθμιση" αυτή του ΕΚΕΒΙ δεν περιλαμβάνει κανέναν από τους υπαλλήλους του" και υπογραμμίζουν ιδιαίτερα τη διασύνδεση του κ. Γιαλλουρίδη με το εθνικιστικό "Δίκτυο 21" αλλά και τις τωρινές αναφορές του, όπως και του υπουργού, στην "'ελληνική ιδιοσυστασία', την αισθητική 'πολιτιστικής ανωτερότητας' κ.ά., δείγματα επιθυμίας χάραξης πολιτιστικής πολιτικής εθνικιστικής πνοής". Τέτοιες επιλογές πολιτιστικής πολιτικής, καταλήγουν, "αντί να έχουν αποτελέσματα οδηγούν σε παταγώδεις αποτυχίες, αφού προηγουμένως έχουν εκθρέψει ιδεολογικούς αποκλεισμούς και πολιτιστικό έλεγχο, καταστάσεις δηλαδή που αφυδατώνουν αντί να ενδυναμώνουν τον πολιτιστικό πλούτο κάθε χώρας".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Υποταγή άνευ όρων

Δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν από προχθές στον καθημερινό Τύπο αφήνουν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα πιέζεται -ξέρουμε από ποιον- να στείλει πυραύλους Patriot προκειμένου να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας. Το γεγονός ότι η πληροφορία αυτή δεν διαψεύδεται είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο