Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έλεγχος σε όλα τα δάνεια της διαπλοκής

Να περάσουν από κόσκινο τα δάνεια που χορήγησαν οι συστημικές τράπεζες προς επιχειρηματικούς ομίλους, μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

* Να περάσουν από κόσκινο τα δάνεια που χορήγησαν οι συστημικές τράπεζες προς επιχειρηματικούς ομίλους, μέσα ενημέρωσης και πολιτικά κόμματα ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

* Παρέμβαση και για την προωθούμενη "επανιδιωτικοποίηση" των τραπεζών σε εξευτελιστικές τιμές

Να χυθεί άπλετο φως στις σχέσεις διαπλοκής που συνήψε το "αμαρτωλό τρίγωνο: τράπεζες - κόμματα εξουσίας - επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα" και οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή ζητεί ο Αλ. Τσίπρας από τον Αντ. Σαμαρά με ερώτηση που υπέβαλε στη Βουλή. Κλειδί γι' αυτόν τον σκοπό, όπως καταδεικνύει η υπόθεση του Τ.Τ., είναι ο έλεγχος των "επισφαλών" δανείων που χορήγησαν οι τράπεζες προς επιχειρήσεις και πολιτικά κόμματα, ο έλεγχος μέρους του λεγόμενου "πολιτικού χρήματος".

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να πληροφορηθεί εάν αληθεύουν οι πληροφορίες περί επαναφοράς των τραπεζών στους παλαιούς ιδιοκτήτες μέσω της ανάκτησης των μετοχών στις σημερινές εξευτελιστικές τιμές, κάτι που θα επιφέρει ζημία δεκάδων δισεκατομμυρίων στο Δημόσιο και, εν τέλει, στον ελληνικό λαό.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις