Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Στρατούλης: «Κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στον κοινωνικό καιάδα»

Νέες μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καταγγέλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του υπουργού Εργασίας

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή, Δ. Στρατούλη στις δηλώσεις του υπουργού εργασίας Γ. Βρούτση, οτι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στις συντάξεις.

"Ο υπουργός Εργασίας δεν λέει την αλήθεια και προσπαθεί να εξαπατήσει πολιτικά τους συνταξιούχους. Οι ήδη ψηφισμένες και από τον ίδιο σε μνημονιακούς νόμους νέες μειώσεις από 01/07/2014 των επικουρικών συντάξεων κατά 20% και από 1-1-2014 των εφάπαξ παροχών από 20% έως και 83% οδηγούν στην κατάργηση των πρώτων και στην εξαέρωση των δεύτερων" λέει σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο νωρίτερα σήμερα ο Δ. Στρατούλης.

"Οι συνταξιούχοι όχι μόνο δεν θα δουν μειώσεις στις συντάξεις τους, αλλά θα έχουν και όφελος 1,5% χάρη στο νέο σύστημα υπολογισμού της παρακράτησης φόρου", είχε δηλώσει νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα είναι αυξημένες οι παρακρατήσεις από 27 έως 200 ευρώ στις μηνιαίες συντάξεις.

Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου θα γίνουν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και γνωστοποίησε οτι η κυβέρνηση σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα με τα κέντρα πιστοποίησης αναπηρίας με νόμο που θα ορίζει οτι τα Κέντρα θα έχουν δικούς του γιατρούς.

"Από 01/01/2015 η κυβέρνηση θα προωθήσει νέες δραστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος θα εγγυάται μηνιαία κύρια σύνταξη μόνο μέχρι 360 ευρώ" σημειώνει ο Δ. Στρατούλης, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Υπουργού Εργασίας.

 

"Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν με τους αγώνες και την ψήφο των ασφαλισμένων και όλου του λαού, το γρηγορότερο δυνατόν, πριν προλάβουν να ρίξουν τους συνταξιούχους μέσω της οικονομικής εξαθλίωσής τους στον κοινωνικό καιάδα" καταλήγει ο βουλευτής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις