Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα σκήπτρα της ανεργίας στην Ε.Ε. διατηρεί η Ελλάδα με 27,4%

Τα εξευτελιστικά πρωτεία της ανεργίας διατηρεί η Ελλάδα ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ με 27,4% τον μήνα Σεπτέμβριο, μήνα που είχε ακόμη αυξημένη τουριστική κίνηση η χώρα...

Τα εξευτελιστικά πρωτεία της ανεργίας διατηρεί η Ελλάδα ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ με 27,4% τον μήνα Σεπτέμβριο, μήνα που είχε ακόμη αυξημένη τουριστική κίνηση η χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα και αφορούν τον μήνα Νοέμβριο -παρότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή δεν τα έχει προσκομίσει- η ανεργία στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε 12,1%, παραμένοντας για άλλον ένα μήνα σταθερό στα επίπεδα του περασμένου Απριλίου, ενώ στην ΕΕ των 28 η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 10,9%.
Και στις δύο ζώνες, πάντως, τα ποσοστά σημείωσαν άνοδο σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012, όταν είχαν διαμορφωθεί στο 11,8% και στο 10,8%, αντίστοιχα.
Η Eurostat εκτιμά ότι οι άνεργοι στην Ε.Ε.-28 ανήλθαν σε 26,553 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 19,241 εκατομμύρια αφορούν την Ευρωζώνη.
Τα κράτη - μέλη με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας είναι η Αυστρία (4,8%), η Γερμανία (5,2%) και το Λουξεμβούργο (6,1%), ενώ τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στην Ελλάδα (27,4% τον Σεπτέμβριο του 2013) και την Ισπανία (26,7%).
Στα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. εξακολουθεί να εμφανίζει η Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.

Δημ. Στρατούλης: Η Ελλάδα κρατά την εξευτελιστική πρωτιά της ανεργίας

"Μία μόλις ημέρα αφότου είχαμε προειδοποιήσει τον υπουργό Εργασίας και την κυβέρνηση να μην πανηγυρίζουν με βάση ψεύτικα στοιχεία για δήθεν πάγωμα ή και μείωση της ανεργίας και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις», ήλθε και πάλι σήμερα η Eurostat με τα επίσημα στοιχεία της να επιβεβαιώσει ότι η χώρα μας για δέκατο τρίτο συνεχή μήνα κρατά την εξευτελιστική πανευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία", σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, αναφορικά με την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat.

:Τα ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά ανεργίας στις χώρες του φτωχού ευρωπαϊκού Νότου έναντι των μειωμένων ποσοστών ανεργίας στις χώρες του πλούσιου ευρωπαϊκού Βορρά αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από τις πολιτικές της αιώνιας λιτότητας της ευρωζώνης και της κ. Μέρκελ και γιατί αυτές πρέπει να ανατραπούν από τους λαούς της Ευρώπης", τονίζει χαρακτηριστικά.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια