Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μείωση κόστους στο πετρέλαιο θέρμανσης και επιδόματα στους ευπαθείς ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

(Photo Eurokinissi)-Ευρωκίνηση

Με αίτημα την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και την επιδότηση ευπαθών νοικοκυριών, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να προβεί σε διάλογο προτάσεων με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφορικά με την διευθέτηση της συγκέντρωσης υψηλών ποσοτήτων αιθαλομίχλη, που μπορεί να προκαλέσει...

Με αίτημα την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και την επιδότηση ευπαθών νοικοκυριών, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να προβεί σε διάλογο προτάσεων με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφορικά με την διευθέτηση της συγκέντρωσης υψηλών ποσοτήτων αιθαλομίχλης, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής συμπύκνωσε τις προτάσεις της στην μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο να δοθούν κίνητρα χρήσης λιγότερο ρυπογόνων μορφών ενέργειας, αλλά και στο να επιδοτηθούν χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες οι πολίτες με χαμηλό εισόδημα, οι άνεργοι, τα ΑμΕΑ, οι πολύτεκνοι, τα ιδρύματα, τα σχολεία κλπ.

Αυτή ήταν και μία εκ των παρεμβάσεων του Δημήτρη Τσουκαλά, που εκπροσωπώντας την «Αττική Συνεργασία-Όχι στο Μνημόνιο», ανέφερε πως δεν πρέπει μπούμε σε συνθήκες γραφειοκρατίας και να γίνει η Περιφέρεια "ο μοχλός πίεσης, γιατί τα προβλήματα δεν τα λύνουμε εμείς". Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι "οι τρεις μήνες που απομένουν μπορεί να αποβούν θανατηφόροι".

Παράλληλα, το Περιφερειακό Συμβούλιο τόνισε την ανάγκη "να σταματήσει η Κεντρική Διοίκηση να παίζει με την υγεία των πολιτών", με την επισήμανση ότι "η θέρμανση είναι αγαθό ζωής και το Κράτος οφείλει να την παρέχει με μικρό κόστος". Σημειώθηκε, πάντως, ότι δεν είναι μόνο το θέμα της μείωσης του Φόρου καθώς το ζήτημα είναι να δοθούν περισσότερα κίνητρα υπέρ των χρεωμένων νοικοκυριών και των οικονομικά αδυνάτων.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις