Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημοσκόπηση Pulse: Παγιώνεται η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ

Pulse

Η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίζεται πρώτη στην «παράσταση νίκης», ενώ θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία έχει η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Με δημοσκοπική «πρωτιά» ολοκληρώνεται το 2013 για τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse RC για την «Εφ.Συν.», καθώς εμφανίζεται να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με δυόμισι μονάδες. Το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον σαφές και αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στην διαφορά, ως προς την πρόθεση ψήφου, που καθ'όλη την προηγούμενη περίοδο κινούνταν στα όρια του στατιστικού λάθους, αλλά και σε όλους τους επιμέρους δείκτες.

Εάν, δε, προσέξει κανείς τους δείκτες που καταγράφουν την εξέλιξη της αποδοχής του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον τελευταίο χρόνο, τότε αντιλαμβάνεται, αυτό που και η εταιρεία Pulse υποστηρίζει, ότι δηλαδή, είναι παγιωμένη πλέον η πρωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτος στην «παράσταση νίκης» με δυόμισι μονάδες και το 47% των πολιτών θεωρεί πως αν γίνονταν εκλογές  άμεσα, θα τις κέρδιζε. Θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία φαίνεται πως είχε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και ισοψηφεί με το ΚΚΕ, προκαλώντας εκνευρισμό στην κυβέρνηση, ενώ σταθεροί παραμένουν οι ΑΝ.ΕΛΛ., και οριακά φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ.  Στα ανησυχητικά συμπεράσματα της έρευνας, η Χρυσή Αυγή δείχνει να αυξάνει και πάλι τα ποσοστά της.

M.T.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις