Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αρχίζει απόψε η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκινούν απόψε Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, οι εργασίες της Πρώτης Πανελλαδικής Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθούν στην πόλη της Αθήνας, στο Σινέ Κεραμεικός. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα χαιρετίσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Βίτσας.

Ξεκινούν απόψε Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, οι εργασίες της Πρώτης Πανελλαδικής Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που θα διεξαχθούν στην πόλη της Αθήνας, στο Σινέ Κεραμεικός (Κεραμεικού 61). Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα χαιρετίσει εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου με την εκλογή του Κεντρικού Συμβουλίου της υπό ίδρυση οργάνωσης, το οποίο θα αποτελείται από 67 μέλη.

Οι Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι, με τη Συνδιάσκεψη, θα αποκτήσουν τα δικά τους εκλεγμένα όργανα, με βάση τα οποία θα προχωρήσουν στη διεξαγωγή του πρώτου συνεδρίου, αλλά και θα συντονίσουν τη δράση της οργάνωσης στους χώρους όπου ζει και κινείται η νεολαία, βάζοντας τέλος στο καθεστώς της "συνεννόησης" μεταξύ των οργανωμένων δυνάμεων στο συντονιστικό των Νέων ΣΥΡΙΖΑ και ανοίγοντας τον δρόμο για την κυβέρνηση της Αριστεράς και τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Στη διακήρυξη που θα κληθεί να ψηφίσει το σώμα της Συνδιάσκεψης περιέχονται οι βασικοί ιδεολογικοί και πολιτικοί άξονες για τη συγκυρία, προσαρμοσμένοι στα επίδικα της νεολαίας και στα ιδιαίτερα κοινωνικά μέτωπα στα οποία καλείται αυτή να πάρει θέση. Τα παραπάνω εντάσσονται στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της πάλης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της συγκρότησης της κυβέρνησης της Αριστεράς, στον δρόμο προς τον σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο