Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρώτα τις απέλυσαν, τώρα τις χτυπούν με ΜΑΤ

Επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από το υπουργείο διαμαρτυρόμενες για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν τεθεί. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των κλιμακίων της τρόικας από το υπουργείο

Επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από το υπουργείο διαμαρτυρόμενες για το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν τεθεί. Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των κλιμακίων της τρόικας από το υπουργείο, όταν οι καθαρίστριες, με πανό και συνθήματα, επιχείρησαν να τους προσεγγίσουν προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στις πολιτικές της εξαθλίωσης, οι δυνάμεις των ΜΑΤ με προτεταμένες ασπίδες τις απώθησαν βίαια.

Αποτέλεσμα της αστυνομικής επέμβασης ήταν μία εργαζόμενη να τραυματιστεί στο χέρι και να διακομισθεί με ασθενοφόρο στον «Ευαγγελισμό». «Δεν κάνουμε πίσω, κάθε μέρα θα είμαστε εδώ εδώ», ξεκαθαρίζουν οι καθαρίστριες που απαιτούν να επιστρέψουν στο πόστο τους.

ΠΟΕ - ΔΟΥ: Τα ΜΑΤ δεν σώζουν κανέναν υπουργό

Η επίθεση που δέχθηκαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έξω από το υπουργείο δεν μπορεί να σταματήσει τον αγώνα τους, αναφέρει η ΠΟΕ - ΔΟΥ, σημειώνοντας ότι «η απόπειρα βίαιης σύλληψης (από άτομο με πολιτική περιβολή), τα κτυπήματα και οι τραυματισμοί στις γυναίκες που καθημερινά διαδηλώνουν ειρηνικά και απαιτούν το αυτονόητο (να συναντηθούν με τον υπουργό), είναι η βάρβαρη απάντηση, την οποία καλούμε να καταδικάσουν συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς».

Δ. Στρατούλης: Ωμή αστυνομική καταστολή

«Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, δεν φτάνει που απέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες 595 καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών με συμβάσεις αορίστου χρόνου, 4ωρες ημερήσιας εργασίας και με 500 ευρώ μηνιαίο μισθό, οδηγώντας τις ίδιες και τις οικογένειές τους στην πείνα, αλλά επιπλέον προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον αγώνα τους με ωμή αστυνομική καταστολή», αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον αγώνα των καθαριστριών.

«Είναι ντροπή, κ. Στουρνάρα, οι απολυμένες καθαρίστριες, που βρίσκονται καθημερινά έξω από το υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία, να αντιμετωπίζονται με τόση βία γιατί εμποδίζουν -τάχα- τη δημιουργία του κατά φαντασίαν πλεονάσματος , που διαρκώς επικαλείται ο κ. Σαμαράς», αναφέρει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προτεραιότητες...

Πού να το φαντάζονταν όσοι έκαναν ολονύχτιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής για το ταμείο ανάκαμψης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -που σ’ αυτές τις συναντήσεις δεν είχε εμφανιστεί... - σκόπευε να κατευθύνει κάποια εκατομμύρια αυτού του ταμείου στη χρηματοδότηση ιδιωτών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις