Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο Γεράσιμος Καστανάς

Χθες στις 11.11.2013, πολύ νωρίς το πρωί, χάσαμε τον Γεράσιμο Καστανά. Σύντροφος, φίλος, ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε σε ηλικία 53 ετών για τις γειτονιές των αγγέλων, κρατώντας ένα παράπονο στο...

Χθες στις 11.11.2013, πολύ νωρίς το πρωί, χάσαμε τον Γεράσιμο Καστανά. Σύντροφος, φίλος, ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε σε ηλικία 53 ετών για τις γειτονιές των αγγέλων, κρατώντας ένα παράπονο στο χέρι του, σαν σύννεφο που κρύβει τον ήλιο. Έφυγε ακροπατώντας στα ρείθρα της ελπίδας, όταν έφτιαχνε τη Βιβλιονησίδα με τα ξέφτια της ζωής του, που δυστυχώς ήταν λίγη.

Γεννήθηκε στις 14.7.1959 και με τη δασκάλα μάνα του έζησε την παιδική του ηλικία στα χωριά της Μακεδονίας και της Ηπείρου. Σπούδασε στο "Εργαστήρι Δημοσιογραφίας" και ξεκίνησε την καριέρα του από την "Αυγή". Εργάστηκε στην εφημερίδα "Ακρόπολη" δίπλα στη Μαλβίνα Κάραλη και έπειτα στην ΕΡΤ. Η τελευταία του δημοσιογραφική δουλειά ήταν σε έντυπα και εφημερίδες των μεταναστών.

Το 2012 έφτιαξε τη Βιβλιονησίδα, ανοιχτό χώρο βιβλίου και πολιτισμού, και πάλεψε να την κρατήσει ανοικτή, παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής.

Οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν την Τετάρτη 13.11.2013 στο Νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 4 το απόγευμα.

Δείτε όλα τα σχόλια